Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu mieszczuchy z bloków gardzą wsią i ludźmi ze wsi i nienawidzą wsi?

Polecane posty

Gość gość

I mają wieś za jakąś gorszą i dziwną a ludzi ze wsi za gorszych i głupszych i piszą że mieszkanie na wsi to wstyd i obciach i że ma wsi śmierdzi a prawda jest taka że gdyby nie ta wieś którą gardzicie daje wam wszystko gdyby nie ta znienawidzona wieś to byście z głodu w mieście zdechli nie mielibyście ciuchów drewna papieru nic nie muszę wam mówić skąd to wszystko Wraz z jedzeniem drewnem się bierze jeśli uważacie się za lepszych i mądrzejszych od ludzi ze wsi to powinniście wiedzieć że to nie bierze się z miasta tylko ze wsi...

Gość gość
i mieszczuchy piszą takie durne komentarze jak ten xxx Tu nie chodzi o wstyd. Od zawsze mieszkam w dużym mieście, wsi nie lubię ze względu na insekty, na to, że musiałabym sama dbać o dom, odśnieżać, kosić trawniki, sama reperować dach itp. Boję się burzy na wsi jak cholera. Nie lubię atmosfery wsi, gdzie każdy każdego zna i obmawia przy każdej możliwej sposobności. Na dokładkę brak kin, teatrów, sklepów i egipskie ciemności w nocy. W mieście w bloku czuję się bezpieczniej. xxx :D:D:D

Gość gość
ja odniosę się do tego komentarza xxx 12:55 myślisz prostaczko że każda wieś jest taka sama kretynko? Zrozum że na wsi nikt nikogo nie obgaduje skoro nie byłaś na wsi i nic o wsi nie wiesz to po co się wypowiadasz skoro goofno wiesz o wsi piszesz brak kin i teatrów bla bla bla... A kiedy ostatnio byłaś w teatrze i konie? To nie jest niezbędne do życia... Co piszesz o insektach komarach prostaczko myślisz że w mieście nie ma komarów i insektów jakoś całe życie żyje na wsi i żaden insekt mnie nie zaatakował ps piszesz ze nie ma pracy? To czemu tam gdzie ja mieszkam jest najniższe bezrobocie w Polsce niższe nawet niż w Warszawie i wynosi 2 procent i na jednej wsi niedaleko mojego miasta w mojej okolicy powstaje 5 salowe kino i co? Zatkało cie?

Gość gość
Ja nie gardze wsia i nawet jakbym.miala kase to bym sie przeprowadzila. To wy ze wsi macie jakies kompleksy

Gość gość
13:40 to ja autor ty jesteś jedna z nielicznych osób z miasta co nie gardzą wsią większość osób z miasta gardzi wsią im sie nie przegada

Gość gość
Mieszczuchy gardzące wsią - to są prawdziwe wieśniaki, a nie żadne mieszczuchy. Mieszkają w ciasnych klitkach z sąsiadami za każdą ścianą, pod sobą i nad sobą. Mieszkają w blokach i myślą, że są Państwem, bo wyrwali się ze wsi.

Gość gość
Bo tam nic nie ma :P Zanudziłabym się na wsi

Gość gość
14:04 tam nic nie ma ??? a byłaś kiedyś na wsi ???

Gość gość lakszmi
Jestem z duzego miasta,ale kocham wies.Co ja miastowa wrzucilabym do gara,gdyby nie ten wiejski Pan.....Wielki zacunek!

Gość gość
up

Gość gość
Byłam. Zrozumcie, że wieś nie jest dla każdego. Ja się źle czuję nawet w miasteczkach. Ale myślę, że największy problem z ludźmi ze wsi mają właśnie ludzie ze wsi. Jeżeli masz kompleksy z powodu swojego pochodzenia to to widać. Choćby ten "gość" z 13:34 i ton jego wypowiedzi

Gość gość
to nie ja jestem autorem tego wpisu z 13:34 jestem ze wsi ale źle sie czuje w dużym mieście bo jest tam dla mnie za ciasno wszędzie otaczające budynki bród mnóstwo meneli wokół dworców tłok na ulicach a ja mam fobie społeczną nie lubie tłumów no i korki wszechobecne korki dla osób z klaustrofobią to koszmar na wsi jest spokojnie mnóstwo wolnej przestrzeni tj pól łąk plus lasy mało ludzi co z tego że w mojej wsi wszyscy sie znają przecież nikt nikogo tam u mnie nie obgaduje a z większościa osób nie utrzymuje kontaktu

Gość gość
14:31 masz racje wieś nie jest dla każdego jak i miasto nie jest dla każdego

Gość gość
Nie twierdzę, że jesteś :) Zupełnie inny typ wypowiedzi. Widzisz? Dla każdego coś dobrego :) Nudno by było gdyby wszyscy byli tacy sami i lubili to samo

Gość gość
spoko :)

Gość gość
ja tam lubie i miasto i wieś...

Gość gość
Pochodzę z Warszawy i nie zauważyłam, żeby ktoś gardzil wsią :/ skąd Wy bierzecie te rewelacje?

Wydaje mi się , że ile ludzi tyle opinii. Ja pochodzę z małego miasteczka i od zawsze miałam jeden cel - wyrwać się z niego i mieszkać w wielkim mieście. Zrobiłam tak oczywiście i mieszkam w metropolii już jakieś 10 lat ... ( ale czas leci) Edukacja, potem praca. Przeszło mi. Męczy mnie tłok , korki , ludzie na każdym kroku. Duszę się. I kiedy mogę wracam do domu , uciekam na wieś :) Nie każdy czuje się dobrze w mieście tak samo jak nie każdy czuł by sie komfortowo na wsi. To zależy od człowieka , charakteru , upodobań. Fakt spotkałam się z osobami , które "gardzą wsią" i to w sposób opisany powyżej. Nie ma możliwości by to zwalczyć. To już świadczy o braku kultury , o zamykaniu się we własnym toku rozumowania i takiej osobie nie przetłumaczysz , że wieś wiąże ze sobą wiele pozytywów , spokoju , sielanki. I że nie mieszkają tam wyłącznie osoby "głupie" - takie mieszkają wszędzie - również w mieście ;)

Gość gość
Anna z 14:55 a skąd pochodzisz jakie to miasto ???

Gość Namysłów wojew opolsk

😞