Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 miesieczne dziecko na plazy

Polecane posty

Gość gość

Ktoras byla? Czy to nie za wczesnie? Mamy wakacje zaplanowane na koniec lata nad morzem, dziecko bedzie mialo 4 miesiace i sie zastanawiam jak to bedzie wygladalo na plazy, wiadomo piach itp... Do wody oczywiscie nie ma mowy, ale na plazy no wlasnie.... Zakupilam taki specjalny "namiot" na plaze dla dziecka zeby dawalo cien. Goraco bardzo juz tez nie bedzie bo to koniec lata, ale wiadomo krem przeciwsloneczny musi byc, no i moje pytanie to czy moge nalozyc taki krem takiemu maluchowi? Slyszalam kiedys ze od 6 miesiecy wolno. Pls pomozcie

Gość gość
moim zdaniem niemowle tylko bedzie sie meczyc na tej plazy... kremu uzywalam dopiero po roku - do tego czasu dziecko bylo chowane w cieniu (parasolka z filtrem UV)... nie wyobrazam sobie siedziec z niemowlakiem na plazy...

Gość gość
Czapka na uszy jak będzie wiatr (nad morzem to norma), siedzieć w cieniu (kremy są dla starszych dzieci) i oczywiście nosidło a nie wózek.

Gość gość
Ja też jadę z takim maluchem, mamy jeszcze starsze dziecko które kocha morze więc szkoda by mu było odmawiać wakacji. Nie wiem skąd pomysł że niemowlę na plaży będzie się męczyć... Dziecko leży w cieniu, ewentualnie można z nim pochodzić jeśli akurat nie grzeje, nikt też nie leży plackiem na plaży od rana do wieczora, schodzi się na obiad czy zwiedza okoliczne atrakcje. Zgadzam się jedynie że chusta koniecznie, na nosidełko trochę małe- ale można takiego miękkiego chustowego poszukać jak ktoś nie jest do chusty przekonany.

Gość gość
kremy filterem mozna uzywac od urodzenia, ja kupilam w rosmanie baby dream dla niemowlaka

Gość gość
Ja byłam teraz z synem 4.5 mies. Miałam namiot plażowy. Spał w gondoli wypietej z wózka. Wszystko ok.

Gość gość
My kupiliśmy ten namiot i w mocnym słońcu się nagrzewa, ale na osłonę przed wiatrem jest idealny i żeby nakarmić czy przebrać malucha też:)

Gość gość
Niespodziewam sie upalow na poczatek wrzesnia na polnocy hiszpani chociaz to Hiszpania wiec niewiadomo.... No ale dzieki za rady, popytam w aptece za jakimq kremem dla takich maluchow.

Gość gość
W Hiszpanii na początku września mogą być upały, ale nad morzem może powiewać wiaterek, byłam w zeszłym roku z 6 mc. synkiem

Gość gość
Taki maluszek na taki upal? Moj ma 7msc i nie chronie go od slonca jak jest goraco. Debilka

Gość gość
Ja jeździłam z dzieckiem od kiedy skończyło 4 m w tym nad morze, nie tylko polskie. W październiku miał 5 miesięcy, byliśmy na teneryfie. Braliśmy wózek duży parasol i jazda. Dziecko i tak przeważnie spało. Nigdy nie zakładałam czapki bo wiatr, co z wami? Wy jak jest wiatr zaktywacie uszy??? Nad woda inaczej odczuwa się temperaturę. Do tej co wyzywa od debilek:co robiłaś z dzieckiem w upały? Chowałas sie w piwnicy czy jak? Autorko kremu z filtrem można używać od urodzenia są specjalne.

Gość gość
My mieszkamy w hiszpani na stale ale nie nad wybrzezem. Dziecko czapki na uszach w zyciu nie mialo a urodzone na poczatku maja. W polsce macie coniektorz jakas obsesje na punkcie czapek, chust itd, dziwne... Moja mama jak przyjechala to tez mi mowila o tej czapce w upaly 30 stopniowe. A jak bylam mama to po kopieli i myciu glowu zakladala nam chustke na glowe do spania, o wyjsciu z domu po kapieli nawet w srodku lata nie bylo mowy... No paranoja. Nawet tego wczesniej nie komentowalam. Jedyna czapke jaka moze zalozyc to cos na ochrone przed sloncem, kapelusik dla niemowlaka czy cos w tym stylu. Na polnocnym wybrzezu w Galicji na poczatku wrzeznia jest max 25 stopni wiec o temp sie nie martwie, chodzilo mi nardziej o ten piach i krem... No i czekalam na jakies dobre rady lub wskazowki. Dzieki dziewczyny

Gość gość
Jak bylam mala mialo byc

Gość gość
Najgorzej mają ci co mieszkają nad morzem. Jak tylko urodzią to na pierwsze pół roku muszą się przeprowadzić gdzieś indziej.