Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama jednego chłopca

Ciaża ??? Czy OBJAWY PO LUTEINIE ?

Polecane posty

Witam. Zaczęliśmy z mężem starać sie o drugie dziecko , to moj pierwszy cykl starań :) moje cykle wcześniej byly 35 dniowe z poprzedzającymi je 1-2 dni wczesniej brazowymi plamieniami. W ubiegłym cyklu przez 4 dni stosowalam luteine dopochwowa na wywolanie , poniewaz spoznial mi sie okres. Myslalam , że zaszlam w ciążę , bo miałam ciągle bole jajnikow i lekko obolałe piersi , ale jak sie pozniej okazalo.. mialam malutkie torbieliki na obu jajnikach. Po okresie wywolanym luteina - torbiele zniknely ( USG ). W 10 dniu cyklu bylam na USG i ginekolog stwierdzil ze sa pecherzyki Graafa na jajnikach i jestem przed owulacja , wiec moge zaczac sie starac , w tamtym czasie sporadycznie czulam klucie jajnikow. 13 dnia cyklu rano poczulam silny bol prawego jajnika, a pozniej caly dzien lekko pobolewalo mnie podbrzusze ( kiedys mialam tak czesto jak pekl pecherzyk i byl plyn w zatoce Douglasa po owulacji - stad te bole podbrzusza) . Tak wiec do rzeczy... ze wzgledu na te plamienie przed okresem ginekolog kazal mi brac luteine zaraz po owulacji przez 10 x 2 tabletki dopochwowo. Tak tez wiec zrobilam i stosuje ja z do dzis ( 8 dzien cyklu ) i od 3-4 dni pobolewa mnie podbrzusze, lekko napiete mam piersi z takimi kluciami jakby w sutkach, kluje mnie ten prawy jajnik od tygodnia , a od wczoraj to jest 19 dzien cyklu mam uczucie jakbym miala jakies mydliny na zoladku :/ i teraz nie wiem czy to cos na rzeczy jest , czy jednak to efekt ubioczny luteiny ? - biore ja 8 dzien x 2 tabletki . Od wczoraj mam ciagle dreszcze , jest mi zimno i ciagnie w podbrzuszu no i te uczucie ciezkosci na zoladku. A przed wczoraj rowniez mialam skurcze jelit jakbym miala dostac biegunke. Dziewczyny prosze wybaczyc za ten dlugi wpis , ale do okresu jeszcze z tydzien a cos tam zaczyna sie pojawiac. Nie chce sie nakrecAC, ale sama nie wiem co o tym myslec ? a nie naleze tez do osob ktore szybko sie wlasnie nakrecaja. Co sadzicie kobietki ? Moze macie jakies podobne doswiaczenia ktore sprowadza mnie na ziemie :) Pozdrawiam!

Nikt z Was kobietki nie przechodzil czegos podobnego ?