Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość97

brak okresu

Polecane posty

Gość gość97

dziewczyny...pomożcie..! spoznia mi sie okres..powinnam dostać 6.07 a dziś jest 18.07 i nadal go nie mam.. :( a objawy mam takie jak na okres tj. bol podbrzusza, chodze poddenerwowana, opuchnieta piersi zaczely mnie bolec wczoraj ale na razie bola delikatnie. dodam jeszcze, ze 'leci ze mnie' przezroczysty, czasem kremowy śluz..na wkladce jest zoltawy.. nie robilam jeszcze testu, zrobie go dopiero jutro. co do seksu-kochamy sie z partnerem ale zazwyczaj tylko na poczatku bez prezerwatywy ale po chwili ja zaklada i w niej konczy. czy to wszystko moze wskazywac na to ze jestem w ciazy?

Gość gość
Tez tak mialam. Do tego nadwrazliwosc na zapach. Jakims cudem jeden plemnik zdezerterowal przed czasem i bedzie dzidzi:]

Gość gość
Juz od poczatku, w preejakulacie, sa plemniki.

Gość gość
Gratuluje!

Gość gość
I co nas to obchodzi?

Gość gość
To wcale nie musi oznaczać ciąży - po pierwsze, nie wiadomo kiedy miałaś dni płodne a to można wyliczyć jedynie znając długość cyklu lub przynajmniej datę ostatniej miesiączki. Można to policzyć samodzielnie (przy 28 dniowych cyklu owulacja jest mniej więcej 14 dnia) lub przy pomocy kalendarzy dni płodnych - ja ufam temu: http://babyonline.pl/kalendarz-dni-plodnych.html choć są też inne w sieci. Po drugie: przyczyną opóźnionej miesiączki może być strach przed ciążą :) Stres potrafi rozregulować cykl i wydłużyć go nawet o 2-3 tygodnie. Po trzecie: nawet w dniu owulacji, kochając się bez prezerwatywy czy innych zabezpieczeń zajście w ciążę są jak wygrana w totolotku. Dlatego bez stresu, a jeśli chcesz mieć pewność - zrób test z krwi (beta hcg). Testów ciążowych z apteki nie polecam, gdyż niby mają skuteczność 99% a tak naprawdę nawet ginekolodzy im nie ufają.