Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gooooo000

Imię Arya dla córki ;)?

Polecane posty

Gość gość
Czy ja wiem czy tak źle itd... chodziłam do gimnazjum z niejaką aryą teraz chodzi do prywatnej szkoły z tego co wiem i raczej nie wydawała się zakompleksiona... wiadomo ... zdarzały się komentarze ale raczej zachwyty, tylko odkąd gra o tron się popularna zrobiła... to na nią stark wołali hehe

Gość gość
22:15 Moda przeminie,tak samo na serial i wtedy ludzie moga juz nie zachwycac sie takim imieniem.

Gość gość
Zachwycali się ze śliczne brzmi i oryginalne ;) ona się tak długo przed serialem nazywała przecież jakby nie było

Gość gość
JA TAM WOLE SWOJE IMIĘ... polskie. Ale taka Arya... urocze dla dziecka Sexy dla kobietki... mniam Nie pogardzilabym, ładne takie... zmysłowe jakby mm

Gość gość
Moja sąsiadka tak chciała nazwać córcię ;) Ale teściowa jej z głowy wybiła ...

Gość gość
Aryja? Dotąd fantazjowało się przy nazywaniu zwierząt domowych i gospodarskich. Teraz gmin podkreśla, skąd są jego dzieci, tak żeby od razu można było wiedzieć, czego się po jednostce spodziewać: jakiej inteligencji, wzorców... Tak, przemyślałam: dla twojego dziecka to dopasowane imię. :D

Gość gość
Jeśli jakieś dziecko będzie się wyśmiewac z takiego imienia to tylko dlatego, że taki przykład dostało od rodziców, co widać na tym forum:/.. dla mnie imię bardzo ładne, nie każda dziewczynka musi być Julka czy Majka..

Gość gość
... chociaż osobiście proponowałabym zapis fonetyczny Aria, no ale to już takie moje widzimisię :)

Gość gość
Mi się podoba :) takie delikatne. Moja córka ma na imię Ariana. Właśnie to "ria" mi sie bardzo podobalo.

Gość gość
Ja bym sama sie tak mogła nazywać ;) i czyta sie aria a nie aryja ludzie xdddd Śliczne , a jakby sie ktos śmiał to tylko o rodzicach świadczy ze słoma z butów wystaje

Gość gość
Mieszkam w uk... tu sie tak mnóstwo dziewczynek tak nazywa. Dla mnie super

Gość gość
Słońce nazywaj córcię jak ci sie żywnie podoba, no może dopóki sama nie zaczniesz tworzyć imion oczywiście ale Arya delikatniutkie takie, no ładnie brzmi i zapis fajniutki. A serio zakompleksione to są osoby które uważają ze ktokolwiek kto jest minimum oryginalny to cos złego i nie sugeruj sie nimi... osoba która porównuje normalne hinduskie imię do choroby płciowej to naprawdę dno i 2 metry mułu

Gość gość
Woooow :O pretty :***

Gość gość
Moja koleżanka tak chce nazwać bobaska.. jest w 8 miesiącu. Ma polskie nazwisko

Gość gość
Znam jedna ... wszyscy sie zachwycają nią i tym jej imieniem eh

Gość gość
A tam. Imię jak imie, głupoty gadacie z tym jakie to znowu złe

Gość gość
A co jeśli córka będzie się złe czuła ze "zwykłym" imieniem? Nigdy nie wie się tak naprawdę co się dziecku spodoba. A Aria... No co się komu podoba ;) moim zdaniem nie jest złe, ale dłuższe imiona są dostojniejsze

Gość A ja z Brytanii
Widziałam ostatnio 3letnia Aryę(tak to się odmienia?), córka kuzynki Moim zdaniem to fajniutko , ale nie wiem jak w Polsce. Zależy gdzie mieszkasz. patologia może robić problemy z tym ze masz pomysł na siebie

Gość gość
Lol, dziwne

Gość gość
pierwsze słyszę żeby Arya była popularna !@? ale może ją w innych stanach mieszkam :D ostatnio często ludzie nadają imię Charlotte-wzorujac się na brytyjskiej parze książęcej która jest u nas bardzo popularna. Moja córka ma na imię Hannah. Raczej do Polski nie wrócimy ale uczę ja języka,odwiedzamy rodzinę mojej mamy. I w razie jakby się tak ułożyło to będzie po prostu Hania. ja rozumiem chęć żeby imiona dawane dziecku były wyjątkowe ale dlaczego od razu dziwaczne mają być? Ja sama mam wyjątkowe imiona nadane bo Barbara Abigail, to imiona są po moich babciach. ale rodzice jak się rodzilam nie mieszkali w Polsce i nie było dużych szans żeby tam zamieszkali a mimo to dawali imiona takie jakbym kiedyś wracała żeby były uniwersalne. ja tez tak z dzieciami swoimi zrobiłam ze im dałam imiona takie ze wszędzie mogą mieszkać i nie będą nikogo dziwić. za kilka dni będzie z nami synek Timothy :)

Gość gość
Nadawanie wysłanego imienia to pomysł na siebie? hahaha wszyscy się zachwycają? jasne, przecież w oczy nikt nie powie że to tandeta.

Gość gość
Przecież to jest hinduskie dawne imię ;) a zyskało popularność w USA i uk przez grę o tron to o co chodzi Ja jestem z USA raczej nie znam nikogo kto się tak nazywa ale czytałam ze się staje znane

Gość gość
22:45 Myslisz,ze jak ktos jest oryginalny to jest od razu taki z******ty i cool,a reszta ktora uwaza inaczej to zakomleksiency?To zaloz sobie gacie na leb i wyjdz tak na ulice.Z pewnoscia bedziesz oryginalna,ale wzbudzisz tym smiech i zazenowanie.

Gość gość
I to sa wlasnie wspolczesni rodzice.Wymyslaja dzieciakom takie imiona bo...chca byc oryginalni.Mysla,ze przez samo imie dziecko bedzie jakies wyjatkowe,wspaniale i z******te dla otoczenia,a tak naprawde bedzie tylko dla innych kolejnym dzieciakiem jakich wiele,ale za to z dziwacznym (ale oryginalnym wedlug mniemania rodzicow) imieniem.

Gość gość
Nieeee ja tak nie myśle XD myśle ze moja córka bd mieć odjechane imię i tyle, a będzie taka jaka będzie i raczej imię nic do rzeczy nie ma Lol

Gość gość
Z jednej strony to Twoje dziecko i Twoja sprawa jak nazwiesz córkę, w zasadzie nikomu nic do tego. Z drugiej jednak czasami nie warto przeginać bo dziecko może potem przez to cierpieć w szkole czy na podwórku. Jeżeli mam szczerze doradzić to już moim zdaniem lepsza opcja to imię "Ariana" coraz popularniejsze i na pewno częściej nadawane niż "Arya". Co prawda nasza suczka - owczarek niemiecki ma na imię Ariana (trochę w wyniku kaprysu córki bo jest wielką fanką piosenkarki Ariany Grande) ale do kobiety też to imię nawet pasuje. Z jednej strony jest rzadko spotykane i się wyróżnia a z drugiej aż tak bardzo oryginalne i dziwne nie jest. To twoja sprawa ale zastanów się nad Arianą na pewno mniejsze zło.

Gość gość
Arya to śliczne imię. Jak chcesz to nadaj. Moje dzieci mają dość oryginalne imiona, syn już na studiach, córka idzie do liceum, a najmłodszy do czwartej klasy i jakoś nikt się z nich nigdy nie śmiał. Znajomych też mają, syn ma narzeczoną, córka chłopaka, więc raczej pokrzywdzeni przez swoje imię nie są.

Gość Lena011
Moja corcia ma na imie Aria, uwazam ze jest sliczne. A ci co uwazaja ze jest zbyt wymysle to niech sie ugryza w jezyk, jest to imie bardzo na czasie a to ze jest inne od jakiejs tam Marysi czy Kasi( oklepane) wcale nie znaczy ze jest gorsze, ale tak juz mamy ze jak cos jest nowe to sie tego boimy. Ja mysle ze moja corka bedzie mi wdzieczna za tak charakterystyczne i odmienne imie w przyszlosci.

Gość gość
Fajniutkie, ale fortepianka byłoby ładniejsze, aryjka kojarzy się z ryjem albo nazistami, feeee

Gość gość
A najbardziej :"odjechane" imiona w USA to nadaje ...murzyńska biedota z gett :D ...