Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obolala123

Ciaża?

Polecane posty

Gość obolala123

Witam, po ostatnim stosunku którym mogę podejrzewać ciążę pojawiła się miesiączka w terminie (5 dni) normalne krwawienie a zaraz po niej owulacja. Wspolzylam z chłopakiem tylko w prezerwatywach i wytryskiem poza pochwa. Lecz nie pokoi mnie fakt że po owulacji zaczęły mnie boleć piersi z bokWitam, po ostatnim stosunku którym mogę podejrzewać ciążę pojawiła się miesiączka(5 dni) a zaraz po niej owulacja. Wspolzylam z chłopakiem tylko w prezerwatywach i stosunku poza pochwa. Lecz nie pokoi mnie fakt że po owulacji zaczęły mnie boleć piersi z boku(jakby węzły) i czuje taki lekki ból w podbrzuszu. Czy to ciąża? Czy to może PMS (jestem dokładny tydzień przed miesiączka). Dodam że robiłam test ciążowy i wyszedł negatywnie. Czy mogę być w ciąży? czuje taki lekki ból w podbrzuszu. Czy to ciąża? Czy to może PMS (jestem dokładny tydzień przed miesiączka). Dodam że robiłam test ciążowy i wyszedł negatywnie. Czy mogę być w ciąży? Mam normalny biały śluz. Nie pokoja mnie te piersi i kłucie w podbrzuszu

Gość gość
Telefon mi się trochę ściął i skopiowal wypowiedź kolejny raz.

Gość gość
Jak mialas okres 5 dni po to jak tt chcesz byc w ciazy??????????

Gość obolala123
Napisane raz jeszcze dla jasności. Witam, po ostatnim stosunku którym mogę podejrzewać ciążę pojawiła się miesiączka(5 dni) a zaraz po niej owulacja. Wspolzylam z chłopakiem tylko w prezerwatywach i stosunku poza pochwa. Lecz nie pokoi mnie fakt że po owulacji zaczęły mnie boleć piersi z boku i czuje taki lekki ból w podbrzuszu. Czy to ciąża? Czy to może PMS (jestem dokładny tydzień przed miesiączka). Dodam że robiłam test ciążowy i wyszedł negatywnie. Czy mogę być w ciąży? Nie pokoi mnie ten delikatny ból w podbrzuszu i piersi bolace z boku (jakby węzeł)

Gość obolala123
Czytałam ze nie które panie miały NORMALNY okres w ciąży . Stąd moje obawy. Co z tymi piersiami bolą mnie od owulacji z boku. Myślałam że to węzły powiększone ale lekarz rodzinny powiedział że nic nie wyczuwa . Jeszcze postraszyl mnie tym ze mogę mieć okres 5 dni i być w ciąży.

Gość gość
Wroc do podstawowki.

Gość obolala123
Lekarz mnie postraszyl. W takim razie skoro nie jestem w ciąży, to czemu mam kłucie w podbrzuszu i bolace piersi dwa tyg przed okresem?

Gość gość
Bo sobie wmawiasz! A jesli bylo to 5 dni prEd okresem to juz test by pokazal.

Gość gość
Pa paaaa :) Umiesz juz machac raczka na dowidzenia maluszku ? :) już seksik ? Może warto jakąś książeczkę przeczytać, bo zaraz będzie pytanie o ciążę przez spodnie.

Gość obolala123
Czyli na pewno nie jestem w ciąży?

Cześć obolala123! Objawy takie jak ból brzucha czy bolące, nadwrażliwe piersi nawet dwa tygodnie przed miesiączką mogą być sygnałem PMS, czyli zespołu napięcia przedmiesiączkowego. Statystyki pokazują, że problem ten dotyczy ok. 80% kobiet w wieku rozrodczym. Na szczęście nie musimy być bierne wobec objawów PMS, można z nim walczyć. Powinnaś najpierw skonsultować się ze swoim lekarzem. Może on postawić właściwą diagnozę, wykluczyć inne choroby i wybrać najlepszy dla Ciebie sposób leczenia. W leczeniu objawów PMS można stosować różne metody – od zmian stylu życia, przez leki roślinne, po preparaty hormonalne lub leki z innych grup. Lekiem roślinnym wskazanym w łagodzeniu objawów PMS jest np. Castagnus, zawierający wyciąg z niepokalanka mnisiego. Przyjmuje się, że wpływa on na równowagę hormonalną, w tym hamuje wydzielanie prolaktyny. Hormonu, który jest jednym z czynników odpowiedzialnych za wystąpienie objawów PMS. Więcej informacji na temat samego leku jak i metod na łagodzenie PMS znajdziesz na stronie www.castagnus.pl – poczytaj, naprawdę warto. Pozdrawiam!

Gość gość
autorko robiłaś beta hcg?

Gość obolala123
Nie robiłam, ale robiłam dwa testy ciążowe i wynik negatywny. Robiłam badania z krwi takie jak OB itd wyniki już dziś. Raczej nie podejrzewam ciąży, raczej wmawiam sobie ją. Każdy mówi mi ze nie jestem, bo jak to możliwe żeby mieć normalny okres po takim stosunku i być w ciąży. @ za 5 dni czekam niecierpliwie.

Gość gość
Moim zdaniem skoro współżyliście z zabezpieczeniem to nie powinnaś byc w ciąży. A jeśli prezerwatywy to dla was za mało stosujcie coś dodatkowo albo współżyjcie tylko w pewne dni niepłodne.