Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakrzepica

Polecane posty

Gość gość

Czy możliwa jest zakrzepica u 20-łatki ? Nie przyjmuję środków antykoncepcyjnych, nie mam problemów ani z brakiem krzepnięcia ani ze zbyt silnym krzepnięciem krwi, wyniki morfologi mam dobre - robione jakoś dwa miesiące temu . Niepokoje się, ponieważ od pewnego czasu mam bol w łydce podczas chodzenia, łydka nie jest napuchnięta i nie boli przy dotyku - znaczy boli ale to przy takim mocniejszym i ro w sumie druga też i ręce. Boli tylko gdy chodzę, nie boli gdy ruszam stopą lub jà wyginam .

Gość gość
Dodam, że nie pale a BMI mam nawet troszkę za niskie, bo mam 158 a wazę 45 kg :-)

Gość gość
Możliwa jest, najlepiej sprawdź zamiast się niepokoić

Gość gość
Nadciśnienia też nie mam, cukrzycy też :-D No dobrze ale z moich objawów jest sens sprawdzać, łazić do lekrza ? Jestem nerwusem i każdy objaw analizuje i nie mam ochoty biec do lekrza i stać w kolejkach godzinnych :-D w sumie w drugiej nodze też odczuwam taki delikatny bol jakby kości lub mięśni ... a lekarza spytałam z jakiś miesiąc temu kiedy to się pojawiło (potem przeszło) i powiedział, że mam się nie stresować, bo to pewnie wynik stresu Hihi. Ale po to te forum aby zapytać, wiec.. :-) może to teź kręgosłup ? Bo mam z nim problemy w sensie z szyjnym i lędźwiowym :-(

Gość gość
Pij wystarczajaco duzo plynow. Zakrzepica u zdrowych ludzi moze sie pojawic po jakims zdarzeniu, po dlugim locie samolotowym oraz uwaga: po dlugim siedzeniu przed pc, kiedy ucisniete sa pachwiny. Widoczne jest wtedy zaczerwienienie i bol , obrzek.

Gość gość
No ja nie mam zaczerwienienia, obrzęku i też nie siedzę przed kompem :/ spędzam czas na dworze :/ samolotem też nie jechałam i nie miałam ostatnio sytuacji gdzie nogi były by długo unieruchomione :/ kurde teraz się przestraszyłam a nie jest to jakiś potwórny bol i już sobie wkręcam :/

Gość gość
To jest moze od wysilku, skrecenia itp.

Gość gość
Skręcenia też nie miałam nigdy, złamania :/ wczoraj trochę robiłam w ogródku i jeździłam samochodem przez 3 godziny z dosyć "mocnym sprzęgłem " w sensie trudno było je nadusic. To mam powód do zmartwień ? Bo już teraz sama nie wiem i jestem trochę załamana

Gość gość
W sumie tylko jak napisane to boli, sama z siebie nie :-( Boże już mam w głowie oczywiście najgorszy scenariusz

Gość gość
A od stresu albo "złego spania"?

Gość gość
Może po prostu przemęczenie, wątpię, że cis gorszego szczerze mówiąc :)

Gość gość
Dziś boli troszkę mniej wiec możliwe, że stres albo przemęczenie :-)

Gość gość
To co czytam, to mi bardziej niż na zakrzepice pasuje pod brak magnezu. Kup Mg+vit B6 + potas, stosuj przez miesiac. Przy zakrzepicy masz opuchnięte, uczucie potwornego ciężaru w nodze/łydce, jakby z betonu ulane, no i ból momentami do zwariowania.

Gość gość
Przy braku magnezu, boli noga przy napinaniu ? Kurczę nie wiedziałam,ale dziękuję bardzo i skorzystam z rady :-)

Gość gość
Jeśłi boisz się zakrzepicy kup Diohespan , to lek na krążenie żylne w nogach i żel Lioton 2000 (dość drogi) . To żel z heparyną rozpuszczający skrzepy , stosuje się go również przy zakrzepicy ,

Gość gość
I mogę sobie kupić ten lek nawet jeżeli nie byłam u lekrza ? Nie wpłynie złe na nic ?

Gość gość
Możesz , jest bez recepty . Jeśłi nie jesteś w ciązy i nie masz uczulenia na zawarte tam składniki to możesz zażywać. Możesz też kupić tylko ten żel Lioton (kup małą tubkę ) i wmasowuj w łydkę . Sam żel tez pomoże jeśli masz problem z żyłami.

Gość gość
A Ty to stosujesz ? :-) Nie wiem czy żyłami, zauważyłam, że widać mi delikatnie takie niebieskie ale to może dlatego, że jestem chuda i bardzo blada

Gość gość
Zakrzepica może pojawić się w KAŻDYM wieku, nawet od długotrwałego lotu samolotem, ciąży i wiele innych. Moja przyjaciółka na studiach (23 lata) miała zakrzepicę żył głebokich. Przyjmowala zastrzyki, leki, chodziła 24h w specjalnej uciskowej rajstopie!!! Po zakończonym leczeniu (12 miesięcy!) zaczęła stosować profilaktycznie na uklad krążenia modrzew dahurski z witaminą c.