Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja 4letnia corka ma spuchniety palec z niewiadomej przyczyny. Pomocy.

Polecane posty

Gość gość

Obudziła się dzisiaj rano ze spuchnietym środkowym palcem. Nie uderzyła się ani nic. Ma uczulenie na ugryzienia owadow. Ale chyba musiałby ja ugryźć jakiś w nocy. Palec ja boli(mówi że boli) jest cieplejszy niż reszta i napuchniety. ciężko jej zginac. Czy to może być od ugryzienia? Mialyscie taki przypadek u swoich dzieci ze palec u reki/ nogi spuchl bez przyczyny? Jutro jak do wieczora się nie poprawi jadę na pogotowie. Strasznie się boję:(. Jak uda mi się wrzucę zdjęcie palca.

Gość gość
Dodam zw byłam z nią ciągle naprawdę nic sobie nie zrobiła.

Gość gość
Może być ugryzienie. Ale dla pewności lepiej spr u lekarza.. Masz coś na opuchniecia to jej posmaruj to. Jako dziecko nogi miałam jak banie jak mnie komary gryzly! A normalnie patyki więc wyglądało to po prostu strasznie. Ale rodzice się przyzwyczaili ze latem tak czasami wyglądam :-/ wyroslam z tego na szczęście :-)

Gość gość
na kafe pytasz? nie lepiej iść z córką do lekarza?

Gość gość
Dzisiaj po nocy ma ten palec sphuchniety. Nie uderzyla sie. Goraczki nie ma wiec chciałam poczekać aby standardowo nie dać jej niepotrzebnie naświetlic(w szpitalu pewnie zrobią). W górnej 1/3 palca od paznokcia w dol takie ma burchle ale nie jak odcisk tylko jakby pokrzywa ( tylko po pokrzywie schodzi szybko) no i to jest koloru skóry nie bardzoczerwone. Jutro na bank ide do lekarza bo nie schodzi opuchlizna a jakby sie przyjrzeć to nawet kostka jest spuchnieta ta ponizej palca.( spi to na spokojnie obejrzałam.) wkurzam sie bo w sobotę jedziemy na wakacje na ponad tydzień i jutro musze jakoś dojść xo jej jest.

Gość gość
zastrzał?

Gość gość
Zrób fotkę

Gość gość
Radzę do lekarza a nie o wakacjach myślisz. To może być nawet początek MIZS .

Gość gość
Wiem że od ugryzienia mrówki czerwonej czy żółtej puchnie bardzo. Smaruj fenistilem może przejdzie.

Gość gość
Objaw reumatyzmu

Gość gość
Moj syn puchnie po komarze. Ugryzie go w glowe to wyglafda jak by mial ogromnego guza. Fenistil krople i fenistil zel i schodzi.

Gość gość
Może przykladaj wodę z sodą ? Soda jest dobra na wszytko:)

Gość gość
Potrzymaj w śmietanie.