Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Siniaki,antykoncepcja

Polecane posty

Gość gość

Witam ZauwAżyłam ze po ukaszeniu Komarow robia mi sie w tych miejscach duże brzydkie siniaki (nie drapie tych miejsc) Czytałam ze w takich przypadkach konieczne będzie badanie krwi na krzepliwosc itd. Biorę tabletki antykoncepcyjne czy to może miec jakis związek?W sensie krzepliwosci itd. Wcześniej tak nie mialam a bralam tabletki

Gość Cleo1976
Tak.To może mieć związek.Niektóre preparaty antykoncepcyjne wpływają na proces krzepnięcia krwi.Zrób badania w tym kierunku-płytki krwi, czas krzepnięcia...-i KONIECZNIE idź do lekarza.

Jak najbardziej może to być powiązane ze sobą. Tabletki antykoncepcyjne zwiększają ryzyko zakrzepicy dlatego tak ważne są badania przed doborem antykoncepcji. Jak najprędzej wybierz się do ginekologa, zrób badania bo możliwe, że będzie potrzebna zmiana antykoncepcji. Mi w badaniach wyszła zakrzepica i od razu gin powiedział, że tabletek nie dostanę. Zakładałam wkładkę levoser, która nie ma wpływu na krzepliwość ponieważ hormon trafia od razu w miejsce docelowe a nie krąży po całym organizmie wraz z krwią.