Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćZmartwionaMama

Czy moje dziecko słyszy

Polecane posty

Gość gośćZmartwionaMama

Witam, moja córka ma 4 miesiące i nie reaguje na hałas, jak ją wołamy z mężem to nie obraca głowy w naszą stronę, jak szeleszcze zabawkami to otwiera szeroko oczy i patrzy na mnie ale nie szuka źródła dźwięku. Jak po niej podchodze i mowie to się uśmiecha ale nie wiem czy to nie dlatego ze mnie widzi :/ miala któraś z was tak?

Gość gość
Słuch badany jest zaraz po narodzinach. Masz wątpliwość udaj się do lekarza. Bo N kafe prędzej cię obraża i zlinczuja niż uzyskasz odpowiedź.przykre ale prawdziwe

Gość gość
Na nagły hałas również nie reaguje? Nie jest przestraszona jak usłyszy głośny huk czy nagle puszczoną, na cały regulator, muzykę? Piszesz że uśmiecha się na wasz widok- a nie bawią ją żadne dźwięki? Np. "klaskanie" językiem czy inne takie którymi się czasem zabawia maluchy? To że nie odwraca głowy kiedy ją wołacie to jeszcze ok, ale jak rzeczywiście nie widzisz żadnej reakcji na żadne dźwięki, to już na pewno powód do wizyty u laryngologa i do badania słuchu.

Gość gość
Moja córeczka ma 2,5 miesiąca i ma zdiagnozowany głęboki niedosluch, jest pogodnym dzieckiem, uśmiecha się na mój widok, wydaje dźwięki, lubi obserwować wszystko, jest bardzo zywa. Kilka razy wystraszyła się jak np. drzwi trzasnely, albo kiedy nad jej głową gdy spala otworzylam pieluszke i zaszelescily rzepy ale wychodzi na to ze to był zbieg okoliczności i jednak nie słyszy prawie wcale. Dostała juz aparaty słuchowe i teraz musimy ją obserwować bo przy tak małym dziecku trudno stwierdzić czy w nich słyszy. Jeżeli masz wątpliwości co do jej słuchu to radzę jak najszybciej udać się na badania bo w razie czego to bardzo ważne jest zaaparatowanie do 6 miesiąca życia.