Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ginekolog mnie przyjmie?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Dziewczyny jestem w 8 tyg ciazy. Bylam w poniedziałek prywatnie u ginekologa. Nie zalozyl mi ksiazeczki ani nic. Zrobil tylko usg i powiedział że to 8 tyd i ciaza jest zywa i kazal jechac do innego miasta i lekarza bo jestem przy wadze i po cesarce i mam za wysokie bmi. Jutro On przyjmuje w przychodni i chce isc by mnie zbadal i zalozyl ksiazeczke i skierowal na badania krwi itd tylko teraz nie wiem czy mnie przyjmie skoro kazal mi jeździć gdzie indziej bo On się nie podejmie. Pomozcie

Gość gość
Na NFZ to chyba nie może odmówić prowadzenia ciąży. Prywatnie może odmówić, są lekarze co się boją ciąż po przejściach. A dawno jesteś po pierwszym CC?

Gość gość
Jakie masz bmi? Tak z ciekawosci pytam.

Gość gość
Jakie powiklania wczesniej ?

Gość gość
Ja mam odklejajaca sie kosmowke, umowilam sie ,.przykal, pogrzebal, wypisal leki i kazal spier.. zadzwonilam gdzies indziej poltorej tyg czekalam. Ale to byl 7 tydz. Musisz znalezc lekaza do 10 tyg , bo sie nie lapniesz na becikowe. Od tak poprostu nie chcial mnie prowadzic:-/

Gość gość
no ale po co do tego samego lekarza skoro ci zasugerował ze masz sie udac do innego ? ( chyba ze zle zrozumiałam ) jedz do wiekszego miasta w poblizu ciebie , wyszujkaj lekarza który pracuje w szpitalu jest np ordynatorem lub zca albo poprostu tam pracuje , wizyta prywatna i wszystko w temacie . Opinie lekarzy masz na rankinglekarzy.pl znanylekarz.pl

Gość gość
ale to lekarz ci powiedział ze masz poszukac lekarza do 10 tyg ze wzgledu na becikowe ? piszesz dziwnie

Gość gość
autorko jestes ? ile wazysz bo ja tez miałam spora nadwage ale gin ni miał problemów

Gość gość
13:58 yy to inna historia, mo a 1000 zl, nie chodzi piechota.

Gość gość
Ja byłam u ginekologa który załozył mi karte ciązy dopiero w 12 tygodniu . Połozna która potem przychodziął do małego wypisała mi ze ona sie mna zajmowała od 8 tygodnia . co prawda chciała zobaczyc karte ciazy ale powiedziałam ze zabrali mi w szpitalu . Dostałam becikowe bez problemu .

Gość gość
Po cesarce jestem już 4lata a ważę ponad 100kg... Stwierdzil ze tam będzie mi lepiej prywatnie tylko nie zapytal czy stac mnie na to... wydaje mi sie ze musi mnie przyjac w przychodni i zbadac normalnie bo jemu chodzi o to ze jestem przy wadze. A mi potrzebne jest zaświadczenie i ksiazeczka ciazowa ale boje sie ze mnie pogoni

Gość gość
A co z tego ze masz nadwagę? Bo ja nie rozumiem, w czym problem jest ?

Gość gość
A czemu się upierasz na lekarza, który nie chce prowadzić Twojej ciąży? To powinno Ci dać do myślenia - widać ten lekarz nie ma doświadczenia w prowadzeniu ciąż o osób chorobliwie otyłych (bo niestety, ale jeśli nie masz 190 to jesteś chorobliwie otyła). A Ty koniecznie chcesz by on prowadził Twoją ciązę??? Poszukaj lekarza, który będzie miał większe doświadczenie w tym zakresie.

Gość gość
A ta waga to wina jakiejś choroby, miałaś problemy z zajściem i prowadzeniem poprzedniej ciąży? Przepraszam za niedyskretne pytanie.

Gość gość
Nie, książeczka nie jest ci potrzebna. Po porodzie wypisujesz wniosek a lekarz wpisuje ci daty wizyt z każdego trymestru. Pójdziesz do tego lekarza po porodzie on wpisze datę kiedy byłaś u niego a po kolejne daty wizyt pójdziesz do"swojej"przychodni. (do tej nowej do, której się zapiszesz.)

Gość gość
Wez jedz gdzies indziej i olej go. Gdzie mieszkasz na wsi ze jeden lekarz ?

Gość gość
Tu jest kilku lekarzy a ten prowadził moja poprzednia ciaze. Wtedy mialam gestoze i czesto w szpitalu bylam. Przytylam ponad 40kg. A chce isc jutro bo boli mnie żołądek i podbrzusze jak w czasie miesiaczki i nie wiem czy to normalne a akurat On jutro przyjmuje

Gość gość
Przyjal mnie dzisiaj ale wzial tylko wymaz cytologie i dal skierowanie na krew i powiedzial ze mam isc sobie do innego lekarza bo nie będzie prowadzil mi ciazy bo jest za duze ryzyko

Gość gość
W zyciu nie poszlabym drugi raz do niego . pisalam to wczoraj ze wybralabym lekarza np ordynatora zce lub innego pracujacego w szpitalu i wizyty prywatne . zupelnie inne podejscie do pacjentki .

Gość gość
Ale za duże ryzyko na co

Gość gość
w drugiej ciąży tez po cesarce miałam spora nadwage bo ważyłam 96 kg , lekarz kazał kontrolowac ciśnienie ( przez cała ciąze nie miałam żadnych odchylen ) w ciązy przytyłam 6 kg czy w dniu porodu 102 kg . Po drugiej ciązy tez cesarka bardzo szybko schudłam .