Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co znaczy PRZEBACZEC ALE NIE ZAPOMNIEC

Polecane posty

Gość gość

Co to oznacza?Że co?ZE taka osobe potem traktujemy jak powietrze?

Gość gość
„ Przebaczaj wrogom, ale nie zapominaj ich imion” Ok, przebaczam, ale drugi raz nie będę Twoją ofiarą.

Gość gość
To znaczy?A jak przebaczyc komus, gdy ktos nie widzi swojej winy albo gdy skrzywdzil Cie swiadomie i dawalo mu to chorą satysfakcję?Czy takim osobom rowniez sie przebacza?

Gość gość
"To znaczy?A jak przebaczyc komus, gdy ktos nie widzi swojej winy albo gdy skrzywdzil Cie swiadomie i dawalo mu to chorą satysfakcję?Czy takim osobom rowniez sie przebacza?" Tamto pisałam, próbując wyjaśnić co znaczy przebaczyć ale nie zapomnieć (jak ja rozumiem te słowa). Osobiście nie jestem dobra w przebaczaniu i każdą wyrządzoną mi krzywdę będę miała gdzieś tam z tyłu głowy. Osobę która mnie w jakiś sposób skrzywdziła mogę traktować normalnie, ale niechby ona kiedyś oczekiwała ode mnie pomocy to wtedy oczywiście wypomnę jej wszystkie wyrządzone mi krzywdy w duchu mając dziką satysfakcję, że właśnie oto karma wraca. Natomiast jeśli wyrządzona mi krzywda byłaby naprawdę dużego kalibru, to pokusiłabym się o słodką zemstę.

Gość gość
Kato, co masz na mysli? To co nalezy robic?Mscic sie za wyrzadzone krzywdy???

Gość gość
Tzn, jestem miła / miły, ale będę ostrożny / ostrożna.