Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża i alkohol. POMOCY ! :( czy zaszkodziło zarodkowi ?

Polecane posty

Gość gość

witam mamy ! Mam następujące zmartwienie, otóż jakis czas temu kochałam się z moim facetem bez zabezpieczenia, nie robiłam jeszcze testu bo za wcześnie, ale dwa ostatnie weekendy były nie kłamiąc zakrapiane alkoholem - imieniny kumpeli, potem domówka itp, plus w srodku tygodnia popijalismy z moim drinki. MAM WAZNE PYTANIE - od którego dnia/tygodnia formowania sie zarodka alkohol szkodzi ??? Nie wiem czy jestem w ciązy a nie wiem tez jak wpływa alkohol na ewentualny dopiero formujący sie zarodek. Od kiedy unikać itd... :( Jesli jestem - to wole wiedziec takie rzeczy, by unikać spozywania bo ne chce zaszkodzic małemu/małej. Prosze o porady ! :(

Gość gość
Miałam podobny problem tzn ja leczyłam przeziębienie nalewką a potem okazało się ze jestem w ciąży. Wiadomo nie wolno w ciąży pić alkoholu ale tak wcześnie to nie zaszkodziło. Czytałam pytałam lekarza. Nie martw sOE bo stresem naprawdę zaszkodzisz

Gość gość
Bodajże przez 2 tyg od zagniezdzenia nie powinno zaszkodzic czyli do tygodnia po dacie w która wypadał okres

Gość gość
Dopóki się nie wytworzy pępowina to dziecko nic nie bierze z twojej krwi, a sznur pępowinowy pojawia się w 2 miesiącu czyli 8 tyg

Gość gość
Teraz już nie pij.

Gość gość
teraz zamiast alkoholu zacznij pić mocz,w pełni bezpieczny i świetny podczas zabawy z mężem.Więcej poczytasz na necie