Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prośba o opinie i rady. Menu 7 msc JADKA

Polecane posty

Gość gość

6 - mleko mod. 180 ml 9 - mleko mod. 160 ml (sen) 12 - zupka 250 ml - najcześciej składająca się z: ziemniaki, marchewki jako baza i brokuly, dynia, burak, pietruszka, indyk kurczak lub żółtko, od czasu do czasu 2 łyżeczki kaszy manny. 14-30 - deser - zmiksowane jabłko jako baza, do tego banan, morela lub brzoskwinia 16 - mleko 160 ml (sen) 19-30 - mleko 180 ml( sen) Czy nie daje za dużo mleka? Proszę o rady dotyczaće jadłospisu. Boję się podawać kaszek lub kleików bo mój synek nie należy do najchudszych dzieci ale otyły też nie jest nie chciałabym go roztyć.

Gość gość
Jeszcze koło godz 8 rano podaje mu 2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego zalanego wodą za namową pediatry na lepsze wypróznianie.

Gość gość
Za duzo i za czesto. Posilki co 4 godziny. Butla z mlekiem i kaszka to sniadanie.

Gość gość
ale on nie może dluzej wytrzymac bez jedzenia, jakies rady jeszcze?

Gość gość
up

Gość gość
odpowie ktosik jeszcze

Gość gość
Mam 7 miesieczna córkę. Je podobnie tylko ze ona jest na piersi wiec nie będę jej ograniczac mojego mleka. Karmie ja właściwie. Na żądanie ale wychodzi właśnie tak najczęściej co 3 h. Nie wiem jak powinno sie karmić podając mm

Gość gość
W porównaniu do mojej corki to bardzo duzo, nasz przecietny dzien: ok. 5-pierś, ok.7-8 kaszka ok. 50ml, więcej nie chce jeść, dopycha sie mlekiem, ok. 10-11pierś lub jogurcik, później pierś, obiad ok. 13,13.30 zupka z mieskiem ok. 60 ml, za 2 godz podaję jeszcze raz zupkę, tak zalecila nam pedriatra, ok 17 ugotowane i zmiksowane owoce, później po kapieli pierś, w nocy również je. Ogólnie córka mało przybiera na wadze i waży ok. 6200g.

Gość gość
A w nocy juz nie je? Sprobuj dac kasze/platki jaglane, owsianke z owocami na sniadanie zamiast mleka. Majac 7 m-cy moze juz jesc cos innego niz tylko zupke warzywna. Jakis makaron z serem i warzywami, kurczak z ziemn, losos na marchewce. Zaczynaj wprowadzac normalne jedzenie wiadomo nie doprawione mocno no ale nie samo mleko caly dzien. Ja swojemu w tym wieku dawalam male kawaleczki do samodzielnego jedzenia probowal wszystkiego wiadomo balagan byl niesamowity ale teraz ma 16 m-cy i sam je lyzeczka bez wybrzydzania a mielismy troche pod gorke bo ma alergie pokarmowa na podstawe ziemniak/marchew/jablko

Gość gość
Co 3 godziny to noworodki jedza.... Co to znaczy nie wytrzyma? Zapadnie w spieczke hipoglicemiczna?

Gość gość
Do 15:51. A słyszałaś o czymś takim ze dzieci się drą jak są głodne ? A ty jak nie zjesz obiadu to nie jesteś poddenerwowana?

Gość gość
Jest ok. Chyba, że je jeszcze w nocy...

Gość gość
Mleka wcale nie jest za dużo, można ewentualnie wprowadzić mu śniadanie zamiast mleka o 9. Najlepiej kasze, nie kupne kaszki, jeśli jest "jadkiem" to na pewno zasmakują mu różne zdrowe kombinacje, a ich przygotowanie wcale nie jest czasochłonne. No i możesz gotować na wodzie jeśli boisz się utuczyc:) Inna sprawa, jak już ktoś wspomniał, spróbuj podawać trochę jedzenia w kawałku zamiast zupek. Niech zobaczy, że żeby zjeść, trzeba trochę pokombinować;)

Gość gość
Daj spokoj, dziecko je ile potrzebuje! słuchaj go a oszczedzisz nerwów! A lekarze to dziecko chca przypisac do centyla i tyle, ty jestes mama i ty decydujesz!