Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żłobek zło konieczne? jakie jest wasze zdanie?

Polecane posty

Gość gość

Córka w wieku 12 miesięcy trafi najprawpodobniej do żłobka. Miejsce wydaje się być fajne. W domku jednorodzinnym, wielki plac zabaw, fajna dyrektorka. Ja mimo tego bardzo się boję i czasami myślę czy by nie szukać niani. Nie mamy nikogo poleconego, szukającym normalnie z ogłoszenia. Jakie wy macie doświadczenia?

Gość gość
daj do złobka, niech ma kontakt z innymi dziećmi bo ci wyrośnie na odluda.

Gość gość
Chciałam dać do żłobka, ale miejsc zabrakło. Muszę płacić za nianię, jedyny plus że w ogóle mi nie choruje. W żłobku mogłaby chorować, ale też pewności nie ma.

Gość gość
szukaj innych złobków

Gość gość
Nie dostała sie do 3, w prywatnym jest na liście rezerwowej..

Gość gość
Ja posiedze z dzieckiem w domu do 3 roku zycia. Pozniej przedszkole. Gdybym musiala wrocic do pracy wybralabym opiekunke.

Gość gość
ja też się bałam żlobka, ze mały bedzie plakal za mamą, że choroby i cala reszta. Wszystko okazało się tylko moimi strachami. bardzo lubi dzieci, zawsze go do nich ciągneło i wreszcie sie realizuje towarzysko :) Bardzo lubi żłobek no i stał sie bardziej śmialy i samodzielny :)

Gość gość
Nigdy w życiu nie oddalabym maleństwa d żłobka. Na szczęście ja mam ten komfort, że nie muszę pracować i z całą trojeczką siedziałam u siedzę w domku do 6 roku życia :)

Gość gość
tak, żłobek to zło konieczne. miejsce maleńkiego dzieciątka jest przy matce a nie w przechowalni... ale sa takie czasy, ze kobiety często musza wracać po macierzyńskim do pracy i nie ma wyjścia

Gość gość
Daj szansę żłobkowi, nianię można znaleźć zawsze. Stałam niedawno przed podobnym dylematem, wybraliśmy żłobek, do którego córka idzie w październiku. Też mam obawy, ale wierzę, że kontakt z dziećmi dobrze jej zrobi. Wielu znajomych mówi, że ich maluchy w żłobku zaczęły bardzo szybko rozwijać się społecznie i zrobiły się bardzo samodzielne. Do tego bardziej ufam opiekunkom w żłobku niż przypadkowej niani z ogłoszenia.

Gość gość
Takie czasy bo faceci nie potrafia zarobic na dom!

Gość gość
ten kto mówi o żłobkach jako przechowalnia nie ma pojęcia o tym nigdy nie był w żłobku i nie miał dziecka w złobku. Mam dwójkę dzieci i każde w żłobku było zadowolone minus choroby ale w przedszkolu wszystkie dzieci chorowały a moje dzieci nie. Mam jedno nie miłe doświadczenie jedno dziecko w prywatnym przedszkolu to dopiero była przechowalnia ale zmienilśmy na państwowy i jest ok autorko polecam żłobek po dziecku będziesz wiedziała czy jest zadowolone czy nie nie wyobrażam sobie dawać pod opiekę jakiejś obcej babie mojego dziecka pozdrawiam

Gość gość
Cześć w Łodzi ma się otworzyć podobno fajna placówka czynna z założenia 24h czyli jak będziesz np pracowała na 3 zmiany to nie będzie problemu z dzieckiem. Mają dać tam takie specjalne oczyszczacze powietrza żeby dzieci nie chorowały tzn jonizują powietrze a do tego eliminują bakterie grzyby wirusy alergreny i zanieczyszczenia. Moim zdaniem super opcja. Sama zapiszę tam dziecko od października. Żłobek nazywa się Niedzwiadek i ma stronę na fb https://web.facebook.com/%C5%BB%C5%82obek-Niedzwiadek-24h-1822547124727671/

Gość gość
Fajna ? Mam nadzieje, ze mops sie wami zajmie. Na opiekunke obca baba, a w zlobku to niby jakas rodzina pracuje ?

Gość gość
Widze zlobek z balkonu i skutecznie mi zbrzydl. Nigdy nie zapisze dziecka. Do starszej corki mialam opiekunke, mila starsza pani, ktora traktowala ja jak wnuczke. Do synka co prawfa juz pewnie nie bedzie sie czula na silach ale zatrudnie inna albo zrobie sobie dluzsza przerwe od pracy.