Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Większość Polaków to idioci i masa, w ogóle nie interesują się polityką, religią

Polecane posty

Gość gość

niczym się nie interesują, nie mają żadnego światopoglądu (tzn mają taki jak ich matki, babki, ciotki, koleżanki, koledzy i to co ksiadz powie na mszy) kuzynka pracująca w ZUSie nie wiedxiala kto to jest Donald Trump i że w Polsce był, myslala ze prezydentem USA nadal jest Obama...

Gość gość
dokładnie...aby tylko w korycie było!

Gość gość
niestety, u mnie w rodzinie to samo, dyskusje polityczne dotyczą ośmiorniczek, tuska, kaczyńskiego, wujek powtarza że rząd dobrze rządzi bo 500 zł biednym daje, że za banki się bierze, za markety i im podatki dowala, że rozlicza złodziejów, że ludzie którzy leżą teraz w warszawie to wariaci, debile, złodzieje dla ludzi rzad jest dobry gdy pieniądze za darmo rozdaje :(

Gość gwoli wyjasnienia
A co ma niby polityka z religia wspolnego, bo nie rozumiem? Czy piszac religia, masz na mysli polski kosciol? :D :D :D

Gość gość
14:22 A w twojej glowce juz nie miesci sie pojecie,ze sporo osob pobierajacych to 500+ sa to osoby pracujace,ktore uczciwie podatki odprowadzaja?To jak moga dostawac za darmo?Dla ciebie 500+ to zapewne tylko zapijaczona patologia i nic wiecej.

Gość gość
14:29 W głowie mi się nie mieści wyłącznie to, że ktoś myśli, że cokolwiek może być za darmo i to, że rząd mu coś daje :D Co do tematu to raczej ignoranci.

Gość gość
A ty nie rozumiesz, ze rząd ci zabiera 600 zł żeby dać potem 500 zł ? mieści się to w twojej lewackiej mózgownicy ? lewaki takie właśnie są, nie rozumieją jak działa socjalizm, pieniądze z powietrza sie biorą

Gość gość
To przykre ale to jest właśnie elektorat władzy. Chciałabym żeby w naszym kraju władze sprawowali ludzie mądrzy. Władza zawsze jest odzwierciedleniem swojego elektoratu..w tym przypadku .. z mądroscią nie ma Nic wspólnego. Jedyne co widze to chec rządzenia i układania nam wszystkim zycia przez kogoś, kto niewiele w realnym życiu zobaczył i poczuł.

Gość gość
14:34 Tak

Gość gość
14:33 A myslisz,ze za granica kasa z nieba leci,ze stac ich na takich socjal,o ktory tyle ludzi zabiegaWrecz emigruja za tym.Wszedzie placi sie podatki,ale tez sa kraje gdzie wiecej zarabia sie.Niestety wysokosciami naszych pensji nikt nie chce zajac sie.

Gość gość
Wladza jest odzwierciedleniem tych, ktorzy ja wybieraja :) az mi wstyd przed swiatem.

Gość gość
Jestem przeciw Pis ale przyznaję, że 500+ to jedyne dobre posunięcie. Szkoda tylko że niesprawiedliwie rozdawane. Młodych na dorobku nie zachęca to że pierwsze dziecko jest nie warte by miało lepiej :-o tymczasem dzieci bogaczy już mają polisy i lokaty z tych pieniędzy bo rodzice im dobry byt i bez tego zapewniają. Następni rządzący napewno wyciągną z tego wnioski.

Gość gość
Mimo że nie głosuje na PiS. Uważam że tak. Ten program jest ok z tym że nie mogę zaakceptować tego że nawet najwieksze nieróbstwo i patologia siega po te pieniądze. Dla tych dzieci moglyby być inaczej rozdyponowane te środki. Np w Postaci książek, darmowych obiadów czy ubrań. Wtedy na pewno by ma tym skorzystały.

Gość gość
Powiedzcie mi,dlaczego w Polsce nie ma juz polskiego przemyslu z prawdziwego zdarzenia?Wszedzie poinstalowaly sie zachodnie koncerny,gdzie placa niewielkie podatki albo nie placa wcale dzieki okresom ochronnym a polskim przedsiebiorcom dopieprza sie podatkami i biurokracja jak tylko moga?I dlatego Zachod tak bogaci sie na nas.Do siebie wytransferuja niemale pieniadze od nas,a nam placa grosze.A samej UE o to wlasnie chodzi.Zebysmy juz zawsze byli bialymi murzynami Europy.

Gość gość
500 plus to PATOLOGIA a nie pomoc, prawdiwa pomoc powinna być dla wszystkich, dla osob majacych 1 dziecko, dla samotnych rodziców, dla ludzi bez ślubu itp, pomoc powinna być w innej formie niz taka jałmużna co miesiąc, powinno się zlikwidowac tą całą karte dużej rodziny i zrobić raczej ''kartę rodzica'' z którą mozna byloby taniej kupic bilety rodzinne na basen, wakacje, PKP, tansze zakupy w sklepach dla dzieci, na pewno masa sieci sklepów by do tego przystapila, cos na zasadzie karty jaką masz w banku - robisz zakupy w sklepach wspolpracujących z bankiem i dostajesz zwrot na konto. Dlaczego nie ma w Polsce przedszkoli ? te co zostały to garstka, prywatnych tez malo i drogie. To tylko moje pobożne zyczenia, bo 500 zł w gotówce lepiej przemawia do plebsu. To w sumie smutne i żenujące, ze ludzie tak dają się nabierać na kiełbase wyborczą, kto wiecej obieca ten wygra, jak to w serialu z Kiepskimi ''każdy rząd to rządy hien nad owcami okraszony koscielnym kadzidłem'', nie posmarujesz nie pojedziesz 🖐️

Gość gość
Murzynami są kraje dalekiego wschodu. Zachód tam umiejscowił swój najcięższy przemysł by w kraju było czysto. Tak więc ma to swoje plusy i minusy. Polska też szła tą drogą. Ale chyba znowu niebawem krajobraz zasnuje się szarym dymem z fabryk i chorobami okolicznych mieszkańców.

Gość gość
Powiedzcie mi,dlaczego w Polsce nie ma juz polskiego przemyslu z prawdziwego zdarzenia? x to skomplikowane, winni są tu oczywiście sprzedajni politycy z dawnej postkomuny, towarzystwo Balcerowicza, AWS, ale nie tylko oni, polski przemysł był po prostu oparty na kontaktach handlowych z ZSRR, potem wiadomo... poza tym nie wiem czy wiesz, ale bardzo dużo polskich firm inwestuje poza krajem np w Afryce, Azji, u nas im się to nie opłaca, koszty pracy socjal podatki...nawet wlasciciel Polsatu i PLUS gsm Solorz Żak przeniosl caly Polsat i zarejestrowal go na Cyprze i tam placi podatki :) u nas podatki placą tylko frajerzy ktorzy chcą by ich doić, teraz jak Urząd Skarbowy ma wiecej uprawnien to firmy coraz czesciej beda z Polski uciekac i rejestrowac sie w Luksemburgach, Cyprach, Maltach

Gość gość
A CO DOBREGO wymyśliła dla rodzin Platforma przez 8 lat rządów??? Nic, null, zero. Dzietnosc spadała, młodzi wyjechali za chlebem za granicę, gospodarka byla wygaszacz. Jeszcze parę lat, 100 tysięcy nierobów islamskich, i...ostatni gasi światło. A teraz gęganie, kwękanie i przysrywki na temat 500+. Boli, ze wiecej pieniedzy w obrocie i ruszył popyt wewnetrzny? Taa, wszystko boli, co dobre dla obywateli, bo za rządów Tuska to tylko wybrańcy mieli dobrze, a reszta to było to "bydlo", "hołota", "plebs".... Arogancja i pycha kroczy przed upadkiem.

Gość gość
15:11 Z jakiej racji domagasz się czegokolwiek od kogokolwiek ???? Jesteś chora, ułomna, niezdolna do podjęcia pracy ( jeżeli jesteś facetem zmień formę osobową) ? Zdobywaj wykształcenie, pracuj na przyszłość własną i swoich dzieci. Ludzie wyjeżdżali z różnych przyczyn, za chlebem to górale do USA w dawnych czasach :D Teraz też będą wyjeżdżać i to ci dla których wolność jest wartością nadrzędną. Ciekawe z czego będą rozdawać jeżeli zmniejszy się przychód z podatków a firmy uwikłane w spory o podatek VAT zaczną padać ? Co wtedy ? Dzieci do domów dziecka bo brak środków ?