Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak apetytu w ciąży.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem w 8 tc i od dwóch tygodni wmuszam w siebie jedzenie i to minimalne ilości. Jak zjem jakiś owoc to się czuję jakbym zjadła ich 10. I przez kilka następnych godzin nie chce mi się jeść. W pierwszej ciazy tak nie miałam. Czy to normalne? Też tak mialyscie?

Gość gość
czasem dziewczyny jedzą za 5, czasem chudną kilka kg w pierwszym trymestrze. Bierz witaminy i nie wmuszaj w siebie. Organizm sam się upomni.

Gość gość
W ciazy powinno sie unikac nadmiaru surowych owocow, bo cukry proste powoduja nagly krotkotrwaly skok glukozy ,co moze skutkowac cukrzyca ciazowa. Ja co prawda nie mam problemu z jedzeniem, bo wetne wszystko, ale tylko po serku topionym nie wymiotuje. Znaczy ja mam problem z jedzeniem.od 10 lat i zawsze jem na sile. Po pierwszej ciazy mi tak zostalo.

Gość gość
Nie miałam nigdy problemów z za dużą ilością cukru w organizmie. Owoc podałam jako przykład. Jak zjem 2 kromki chleba na śniadanie o 8 rano to do 14 do obiadu nic nie jem bo czuję że mam pełny żołądek. A nawet takie uczucie ze jestem przejdzona.

Gość gość
Zawsze jadalam sniadanie w lozku, jeszcze przed uniesieniem sie i wstaniem. Maz przygotowywal. Tylko w ten sposob unikalam zelaznego zoladka czy wymiotow.

Gość gość
Mam tak samo. Jestem w 9 tc. i muszę jeść na sile. Jak zawsze bez mięsa byłam głodna tak teraz nie moge zjeść obiadu mięsnego tylko troche skubne. Czuje sie przepełniona jakbym miała jedzenie w gardle. Lepiej wchodzą mi owoce i jakieś płynne pokarmy np zupy. Wszędzie gdzie nie czytam to na początku ciazy wstręt do jedzenia to normalny objaw wiec nie ma sie co przejmować. To minie.

Gość gość
jeśli mało jesz to możesz mieć niedobory witamin i cennych minerałów. musisz w takim razie zacząć stosować suplementy, żeby maluszek był zdrowy. Na pewno pomyśl o żelazie, dicofer ma fajne rozwiązanie, gdzie wsypuje się tylko proszek do buzi, a reszta już dzieje się sama