Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przepalanie pokarmu !

Polecane posty

Gość gość

Pomóżcie mi nie wiem co mam robić chciała bym odstawić roczne dziecko od piersi co mam zrobić by jak najszybciej stracic pokarm I czy jeśli nie karmie dziecka już od 2 dni wgl jedna piersią to może skaczyc mi się pokarm w tej jednej piersi a w drugiej nie lub na odwrót ? Prosiła bym bez wrednych komentarzy jeśli ktoś cos wie proszę o komentarz jak uważa mnie za głupia to proszę się powsztrzymac od pisania

Gość gość
naprawdę nikt nic ?

Gość gość
Pij szalwie, mi się zmniejszyła po tym ilość pokarmu .

Gość gość
Łeb se przepal.

Gość gość
Przestajesz karmić, dziecko płacze dzień lub dwa, wtedy przytulasz i pieścisz. Gdy czujesz, że piersi są bardzo nabrzmiałe odciągasz trochę laktatorem i wylewasz. Ja musiałam odstawić właśnie roczniaka nagle, bo zachorowałam. To już duże dziecko, które je normalnie stałe posiłki, więc nie ma problemu. Ja mogłabym wykarmić bliźniaki i bardzo się bałam, że będę mieć problem z nsdprodukcją. Okazało się, że ściągnęłam dwa razy pokarm i już było po wszystkim.

Gość gość
Tak, istnieje mozliwosc zmniejszenia ilosci mleka w jednej piersi , przy utrzymaniu jej w drugiej.

Gość gość
Właśnie chodzi o to ze moja córka nic oprócz piersi innego nie je, nie chce papek a butelki i jedzenia które trzeba trochę pomielic bo sa kawałki nie umie a ma 6 zebow . Lekarze mowia ze nic się z tym nie da zrobić i zebym odstawila ja jakos pozbyla się mleka żeby zobaczyla iż nic już nie leci to może zacznie jesc normalnie , dodam ze moje mleko jest już bezwartościowe dla niej

Gość gość
Oj uwazaj bo ci zaraz oszolomki co 4 latki karmia zjada ze mleka matki ma zawsze wartosc jak zywe zloto :)

Gość gość
Kurcze aurtorko a jak corka po odstawiwniu nadal nie bedzie chciala jesc? Tez znam takie przypadki niejadkow, co dostali wowczas butelke z mm i nadal nie jedli. Ile mala je pokarmow, ile przybiera, co dotaje do jedzenia? Jak duzo kp to takie nagle odstawienie spowoduje zapalenie piersi. Lepiej odstawiac po jednym karmieniu, powoli to piersi sie dostosowywuja . PS.Mleko zawsze ma wartosc odzywcza, czy matka kp tydzien, czy rok. Sklad mleka tylko sie zmienia, gdy dziecko rosnie. Pomysl autorko, jakby mleko po pierwszym roku zycia nie mialo wartosci, to po co WHO zaleca karmic dwa lata? Mamy podajace mm tez zwykle nie przestaja karmic po roku, tylko podaja mm do drugich czy trzecich urodzin. To mleko krowie, dubstytut mleka matki, jest potrzebny po roku a twoje mleko nie ma wartosci wg ciebie? Ktos ci bzdur naopowiadal

Gość gość
Chodzi o to ze mleko ma wartosci dla noworodka super ale jak dziecko jest wieksze juz potrzebuhe innych skladnikow w mleku!:/gdyby bylo fak ze to bez roznicy jakie mleko ma skladniki dla dziecka w kazdym wieku byloby jedno mleko modyfikowane a nie dostosowabe do wieku:/ 1 jest 2 i 3 dla najstarszych a mleko matki to poziom pierwszy delikatnie zahaczajacy w drugi!!!

Gość gość
tak powiedzieli mi lekarze ze moje mleko ma wartosc okolo do 10 miesiaca potem to tylko woda do popicia ktora zaraz dziecko wysika i nic zadnych wartosci nie da. Corka jak miala pewien czas ze troszke jadla papki ale to w ilosiach minimalnych przybierala po 20 g tygodniowo teraz jak nie chce nic oprocz piersi zgubila przez tydzien 140 g ma 3 kg niedowagi

Gość gość
Ty tak na powaznie? Dziecko ma niedowage, nie chce nic oprócz piersi jesc a ty ja chcesz odstawiac... pokarm jeszcze i spróbuj wprowadzac inne pokarmy, jak zacznie wiecej jesc to wtedy pomysl o odstawianiu,mleko matki zawsze ma wartosci odzywcze wiec nie wiem co do jakiego lekarza ty chodzisz...probowalas dawac jedzenie w kawaleczkach zeby dziecko samo jedlo?

Gość gość
Idz do innego lekarza jak najszybciej. Nie zabieraj corce jedynego pokarmu. Sukcesywnie proponuj jedzenie az nie zalapie.PS. po 6 miesiacu rozszerzamy diete bo samo mleko nie starcza. Nie snazzy to, ze mleko nie ma juz wartosci. Zapotrzebowanie dziecka sie znienia ale kp nadal do roku powinno byc PODSTAWA pozywienia. Nie produkujesz wody.