Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwne ruchy w podbrzuszu

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Mam 22 lata i jak się domyśla cię, pewien problem. Czuję w brzuchu dziwne ruchy. Choć jestem bardzo szczupła to mój niepokój nie tyczy się ruchów spowodowanych tętnem aorty brzusznej. Mój problem polega na tym, że te ruchy czuć z różnych stron w podbrzuszu, częściej z lewej. Ciążę oczywiście wykluczam. Mam za sobą jedynie petting, ale minęło od tego wydarzenia 6 miesięcy, a w każdym był regularny okres. Do tego profilaktyczne badania moczu wykonane przy zatrudnieniu się do pracy raczej by mnie o ewentualnej ciąży poinformowały, gdyby taka sytuacja zaistniała. A się tak nie stało. Co to zatem może być? Niepokoi mnie to bardzo. Czuję ciężar w brzuchu i nieustanne ruchy, czasami wręcz bolesne. Dodam także fakt, że niestety ostatnio nie odżywiałam się zdrowo. Śmieciowe jedzenie, dużo smażonego mięsa.

Gość gośćaa
No i założę się że masz wzdęcia , czy tak ? Jeśłi tak to masz odpowiedź . To powietrze grasujące w jelitach powoduje uczucie ruchów w brzuchu. Po lewej stronie czujesz bardziej bo tam jest jelito grube i tam najczęściej zbiera się najwięcej gazów . Stąd też ten ból , może nawet pojawić się podczas siadania uczucie ucisku w dole brzucha. Zacznij jeść bardziej zdrowo , ogranicz śmieciowe jedzenie do zera łykaj jakiś probiotyk typu Multilac, Trilac , to poprawia trawienie bo zasiedla jelito zdrowymi bakteriami .

Gość gość
@gośćaa Dziękuję za odpowiedź.

Gość gość
Mam to samo! :( Boję się, że to ciąża... No ale miałam przecież okres.