Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczoraj trampolina od sąsiada zniszczyła córce domek kto za to odpowiada

Polecane posty

Gość gość
Boże . jesteś stuknieta Po pierwsze to nie przez sąsiada zepsuł wam sie ten domek, bo on nie wywołał burzy magicznymi sztuczkami Nie zrobił wam na złość i nie zabezpieczył bardziej tej tramopoliny. No i co mu teraz powiesz? Masz tu rachunek i masz pokryć koszty domku? Bedziesz żadać czy prosić? żałosne

Gość gość
Jedyne osoby, do których możesz miec pretensje to, według twoich przekonań, Matka Natura, lub Bóg.

Gość gość
Autorko,napisz skarge i zazadaj odszkodowania od Matki Natury ewentualnie Pana Boga.:-)

Gość gość
A gdyby dziecko przez przypadek zalałoby komuś laptopa, albo przez przypadek wybiło szybę w oknie kopiąc w piłkę, też nie odpowiadalibyście za szkodę? Mi kiedyś pękł wąż od pralki, kiedy akurat nie było mnie w domu, nie dość, że zalałam swoją łazienkę, to jeszcze łazienkę sąsiada i co miałam za to nie odpowiadać, bo w końcu pralka jest za to odpowiedzialna? Tak samo jak ja odpowiadam za swoją pralkę, tak samo sąsiad Autorki, odpowiada za swoją trampolinę!!

Gość gość
12:38 Porownujesz dziecko,czlowieka,ktore cos zbroilo na rowni z zywiolem,ktory jest czescia nieprzewidywalnej,kaprysnej pogody?

Gość gość
Normalnie trampoline można przymocować. U nas jest przywiązana do ogrodzenia sznurami. Normalne jest to, że rzeczy się zabezpiecza. Moim zdaniem twoje święte prawo upomniec się bo to szkoda przez bezmyślnosc sąsiada a te co twierdzą inaczej same nie zabezpieczają się przed burzą. Trampolina jest duża i oj już współczuję jak wam do ogrodu wpadła.

Gość gość
9:36 skoro zbierasz wszystko, to dlaczego nie zabrałaś domku? Tylko nie mów, że go wkopalas w ziemię.

Gość gość
Żałośni jesteście - doradcy z Bożej łaski się znaleźli. Masz rację, idź do sąsiada i nie odpuszczaj. Moich sąsiadów trampolina uszkodziła moje ogrodzenie i też nie poczuli się do odpowiedzialności ale po zwróceniu uwagi nowe przęsło wstawili.

Gość gość
Ejjj u nas ostatnio jak była burza i straszna wichura porwalo trampoline która wbila się w nasz plot i go zniszczyła, a właściwe dwa przesla. I co też miałam mieć pretensje do Pana Boga i matki natury? :D :D sąsiad oddał kasę i razem z mężem wstawili nowe przesla. Niczym nie zabezpieczyl trampoliny to ja porwalo jak latawiec.

Gość gość
Autorka raz pisze ze plastikowy badziew za 70 zl a raz ze super drogi domek. Skoro taki drogi to dlaczego nie ubezpieczony ? Nie lubie tak pisac bo sama jestem polka ale napisze Dlaczego Polacy sie nie ibezpieczaja? ? A pozniej placza i dra koty z sasiadami. Prosty przyklad , gdyby moja trampolina wybila sasiadowi szyby to mialabym to w nosie bo moj ubezpieczyciel pokryje koszty nowych szyb sasiada. Serio placilas z wlasnej kieszeni za zalanie sasiadom lazienki? Ale frajerstwo, trzeba sie bylo ubezpieczyc

Gość gość
13:29 nie jestem autorka ale napisze ci tak. mam ubezpieczenie oc i jak moja instalacja w łazience pękła i zalałam sąsiadów to poszło z mojego oc. I teraz pytanie. Dlaczego sąsiad autorki sie nie ubezpieczyl od takich ewentualności? To jego wina że nie zabezpieczył trampoliny. A jakby np trampoliny uderzyła w człowieka tokto odpowiada? Jak mój pies ugryzie sąsiada to ja za to odpowiadam. Jak mi puści ręczny w aucie i zniszczy komuś inny samochód to też ja odpowiadam.

Gość gość
13:38 Ubezpieczyc sie tak naprawde powinna rowniez i autorka,nie tylko ten sasiad.Skoro autorka tak "oplakuje" teraz strate tego domku,ze taki drogi byl to rowniez mogla pomyslec o jakims ubezpieczeniu.A gdyby ten domek zniszczyla traba powietrzna lub zalalaby go intensywne opady to,gdzie autorka szukalaby wtedy winowajcy?

Gość gość
no niestety, ona nie bierze za darmo 500+ i dla niej 70 zł to duży pieniądz. Najlepiej idź do cholernych pisowców niech ci odkupią nowy domek bo twoje dziecko to też dziecko, bez względu na to, że idioty katolickie, chrześcijańskie pisowskie uważają, że jedynaki to nie dzieci, pomimo, tego, że nawet zakazują usuwania zarodków. Jebańce pisowskie

Gość gość
13:45 Powinienes leczyc sie na glowe,ze do takiego tematu wtryniasz sprawy polityczne i 500+.Zaraz bedzie tekst o tym,ze to te cholerne pisowce jednak domek zniszczyly.

Gość gość
Zglos na policji zniszczenie mienia. Szkoda ze nie zrobilas zdjec jak trampolina byla w twoim ogrodzie.

Gość gość
13:49 Taa,na policje.Bo policja nie ma innych spraw tylko wszczynac postepowanie w sprawie trampoliny sasiada,ktora pognaly gdzies burza i wiatr.Jeszcze zrozumialabym,gdyby sasiad zniszczyl ten domek z pelna premedytacja i zloscia.

Gość gość
do gość dziś - oczywiście baranie, że pisowców wina, bo te dranie cholerne katolickie chrześcijańskie nie powinny zgodnie z wiara chrześcijańską skłócać dzieci. Bo jeżeli ta matka dostawałaby za darmo 500+ to napewno za głupie ok. 70 zl jaki kosztuje ten domek nie robiłaby problemu, ale jeżeli na każdy grosz pracuje, gdzie za prace dostaje sie 1300 zl to dla niej 70 zł to musi zapieprzać dwa dni.

Gość gość
14:04 Naprawde,lecz sie,ale na nogi bo na glowe juz za pozno.

Gość gość
Tu ja autorka. Nigdzie nie pisałam że domek kosztował 70 zł.

Gość gość
Dobra uważam że autorka powinna była od razu powiedziec sasiadowi o zwrocie kosztów wtedy, kiedy przyszedł po trampoline. A nie teraz bedzie robic z siebie głupia

Gość gość
Patrz dzis wpis o 9:27

Gość gość
13:44 z innej beczki. Jak wjadę w twój samochód swoim autem to skorzystasz z mojego oc czy swojego ac? Trąba powietrzna to trochę inna sprawa. Jak ta trampoliny zabiłaby dziecko to też nie szukalabys winy w sąsiedzie? Polscy to jednak głupi naród... Ja jako właściciel swoich rzeczy mam obowiązek pilnowania swojego sprzętu aby również i w razie żywiołów nie zrobił nikomu krzywdy ani wyrządził szkód.

Gość gość
Ja bym się o kasę nie upomniała, bo jestem takie cielę, co odezwać się nie potrafi, ale uważam, że sąsiad powinien chociaż o tym wspomnieć, w końcu mógł przymocować trampolinę. To nie wina wichury, burzy i ogólnie żywiołu, a wina człowieka, która nie potrafił zadbać o swój swój sprzęt

Gość gość
Autorko, nie macie siatki albo innego ogrodzenia? Wasze ogrody są połączone ze sobą? Bo jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić, że coś tak ciężkiego jak trampolina było w stanie unieść się w powietrze, przelecieć do sąsiadów i zniszczyć plastikowy domek. Było na tyle ciężkie, że połamało plastik, a jednocześnie na tyle lekkie, że wzbiło się w powietrze?

Gość gość
16:07 A ty nie Polak?Bo jesli Polak to sam siebie tez uwazasz za idiote.

Gość gość
Przeciez to prowokacja. Juz widze jak trampolina leci a domek ani rusz hahaha

Gość gość
To chyba była trampolina z betonu

Gość gośćaniaa
Ten domek, o ktorym pisze autorka kosztuje ok. 1000 zł - wy byscie podarowały taka kwote sąsiadowi? Na Twoim miejscu poszlabym z nim pogadać jak on widzi zwrot kosztów, bo to jego lekkomyślnosc i brak wyobrazni spowodowały waszą stratę. Niech sie chociaz troche dołoży do nowego domku dla córki.

Gość gość
I rozumiem ze ten domek wazy wiecej niz trampolina ? Temat to prowo

Gość gość
autorka w drugim poście pisze ze domek z plastiku badziewny a teraz nagle że tysiaka kosztuje? taaa a trampolina z betonu była ze go zniszczyła niczym walec? sciema scieme goni