Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anhédonie

Czy bycie w związku z kimś, kogo się nie kocha ma sens?

Polecane posty

Bo od kilku miesięcy podbija do mnie chłopak, który serio jest świetny, super się z nim dogaduję, ale oczywiście nic nie czuję do niego poza przyjaźnią. On naciska na związek, ja to ciągle odwlekam wymówkami "daj mi jeszcze trochę czasu" z nadzieją, że da sobie spokój, ale on nie daje za wygraną. Powiedzieć mu stanowcze nie czy zgodzić się na związek z nadzieją, że jakimś cudem się w nim zakocham? Bo boję się, że jak mu dam ostatecznego kosza, to nasza znajomość się skończy, a jest serio fajnym kumplem.

Gość gość
Powiedz Mu że nie chcesz stracic Jego przyjazni ale nie czujesz sie gotowa na związek i ze do tego nie mozna zmuszać..jak jest mądry to zrozumie i uszanuje a byc moze za jakis czas poczujesz cos do Niego

Gość gość
mozesz sprobowac i zobaczysz jak bedzie

Gość gość
a on ci sie nie podoba?

Gość gość
mozesz sie w nim zakochac

Gość gość
sprobuj, moze sie zakochasz

Gość gość
Zależy ile ma pieniędzy

Żadnego. W związku tzw. "chemia" robi 70-80% roboty, bez tego ani rusz. Facet musi pociągać cię fizycznie, koniec i kropka. Jak wyobrażasz sobie iść do łóżka z mężczyzną, na widok którego nie robi ci się mokro? Osobiście nie dałabym się dotknąć żadnemu, który nie wywołuje u mnie wyżej wymienionych uczuć. Nie zmieniaj na siłę tej relacji w związek, bo potem będziesz żałować... Jeśli naprawdę coś do ciebie czuje, to zrozumie twoją postawę. Tylko wytłumacz mu to delikatnie ;)

Ves, problem jest taki, że on ma depresję (kiedyś miał nawet próbę samobójczą) i się boję o niego, że sobie coś zrobi, bo serio się zakochał. Ogólnie jest strasznie uczuciowy. A tak w ogóle seksualnie pociągają mnie tylko kobiety, więc raczej magicznie się w nim nie zakocham.

Gość gość
On wie o twojej orientacji?

Gość gość
calowalas sie z nim?

22:46, nie wie. To ogólnie osoba "spoza" mojego grona znajomych, w sensie nikt w stylu "kolega kolegi" etc.

Gość gość
Możesz powiedzieć mu, że nie jest w twoim guście, ale go i tak lubisz jako kolegę.

Gość gość
starszy czy młodszy ?

Gość gość
powiedz że nie interesuje cie związek, a jak sie nie odczepi poproś jakiegoś kolegę żeby dał mu do zrozumienia...

Gość gość
Facet musi pociągac Ciebie i tyle,jesli nie ma cech jakie Ci odpowiadają nie zmusisz sie przeciez i chyba powinien to zrozumiec..powiedz Mu ze masz inną orientacje ale zależy Ci na Nim jako na koledze czy przyjacielu i ze jest dla Ciebie wazny

Gość gość
Powiedz mu prawde . A bedac z kims kogo nie kochasz tylko sie unieszczesliwisz . I raczej nie pokochasz skoro masz inna orientacje . Szybciej zrozumie i to zaakcepruje gdy powiesz mu prawde niz jakies zmyslone historyjki .

powiedz ze chcesz byc znajomymi bo i tak z tego nic nie wyjdzie a zalezy ci na kontakcie z nim poniewaz jest wspanialym facetem (troche posłodz mu) :D jesli go nie kochasz to nie próbuj pokochac na sile bo to nie wyjdzie po 2 tyg bedziesz miala go dosc bedzie chcialo ci sie zygac jak o nim pomyslisz a chlopak bedzie mial motylki w brzuchu ze jestescie razem BEZSENS kompletny lepiej nie zakochiwac sie na sile