Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nowe znajomości

Polecane posty

Gość gość

Nie potrafię nawiązywać kontaktów z ludźmi. Kiedy kogoś poznaję od razu mam wrażenie, że ta osoba mnie nie lubi. Kiedy się odzywam mam wrażenie, ze ludzie mnie nie słuchają przez co zaczynam się denerwować i mówić nieskładnie co skutkuje tym, że rzeczywiście przestają mnie słuchać. Nawet kiedy uda mi się przełamać i nawiązać kontakt z nową osobą to przy następnym spotkaniu nie potrafię być tak jakby zacząć od miejsca w którym skończyliśmy tylko traktuję tą osobę jakbym jej nigdy nie poznała bo mam wrażenie że jakieś moje przyjazne gesty mogłyby zostać przez nią odebrane jako narzucanie się. W konsekwencji jeśli ta osoba sama nie podejdzie i pierwsza nie zacznie się zachowywać przyjaźnie wobec mnie to nasz kontakt się urywa. Nawet z osobami z którymi udało mi się zaprzyjaźnić relacje wyglądają nienaturalnie bo oni mówią, a ja słucham bo mam wrażenie ze moje zdanie i moje problemy nie mają znaczenia dla tej osoby, że ją zwyczajnie nudzę. Nawet relacje z moimi bliskimi tak wyglądają. Do niedawna mój chłopak był jedyną osobą przy której byłam autentycznie sobą mogłam się otworzyć i poczuć że ktoś mnie "widzi", ale od niedawna przed nim też zaczynam się zamykać...Nie wiem co robić nie potrafię sobie z tym poradzić, przełamać się..

Gość gość
ja staram się zawsze być sobą, nie udawać kogoś kim nie jestem