Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludzie popełniają samobójstwo?

Polecane posty

Gość gość

Skąd ta pewność, że tam jest lepiej, a jeśli nie jest?

Gość gość
mają dość tego co jest tu i nawet ich nie interesuje co będzie tam

Gość gość
Bo nie chcą już dłużej żyć- głupie pytanie, głupia odpowiedź :P

Gość gość
Sam chce popelnic samobojstwo dwa razy juz prubowalem jestem zdecydowany niechce zyc maze o tym zeby zdechnac o to dlaczego ludze popelniaja samobojstwa

Gość gość
Z bezsilności...

Gość gość
bazienka- rozwaliłaś mnie, jak ktoś umrze to raczej nie poczuje żadnej ulgi :D

Gość gość
Bo czasem jest taki "ciężar", że wydaje im się, że go nie udźwigną i... poddają się. Gdyby jednak spróbowali, zobaczyliby, ze wcale nie jest taki ciężki na jaki wygląda, a gdyby sprawiał im trudności, wystarczyłoby poprosić zaufaną osobę o pomoc, we dwoje na pewno dali by radę, żyli by!

Gość gość
No ale skąd ta pewność, ze po śmierci będzie lepiej? Przecież nie maja takiej gwarancji

Gość gość
8:20 a czytałeś moje dalsze pytanie? Wiem, ze chcą skończyć z życiem, ale skąd ta pewnośc, że będą mieli spokój po śmierci?

Gość gość
8:26 a jezeli tam jest ciężej, jeżeli tam charujesz jak wół? Jeśli tam nie spotkasz swoich bliskich a będziesz się błąkał w ciemnościach?

Gość gość
ja np. boję się śmierci i nie miałabym tyle odwagi aby sobie odebrać życie, bo kto wie czy nie byłoby gorzej

Gość gość
Wiecie w co bardziej wierze w reinkarnacje, zobaczcie ludzie mówią, że widza tunel a na końcu światło, a może to kanał rodny. Dejavu, historie w których ktoś cierpi,a ktoś ma życie lżejsze, może właśnie to za życie które prowadził wczesniej. Dla mnie to wydaje się bardziej logiczne, taka ciągła wędrówka dusz, jak przyroda. Wiosna, lato, jesień, zima i tak do nowa, jak ziemia która krąży.

Gość gość
albo cos takiego jak wyrównanie w rodzinie ktoś umiera, a w tym czasie ktoś z rodziny jest w ciąży lub rodzi

Gość gość
bazienka dokładnie

Gość gość
to nie o to chodzi, że gdzies tam jest lepiej. Nie wszyscy sa wierzący, po prostu czasem życie przerasta i człowiek chciałby po prosty przestać istnieć, czuć i myslec

Gość prawi 114
inne powody samobójstw ma 15 latka a inne 50 latek 15 latka robi to ze względu na ciężkie zaburzenia psychiczne a 50 latek moze być zdrowy , ale ... ży cie mu sie przejadło .. Ma dosc oglądania codziennie mordy tuska i kaczynksiego w T V , ma dosc narzekania żony .. Penis mu nie staje wiec seks słaby... PRzeżył co miał przeżyć , a jego zycie powoli staje sie rutyną.. I wedlug niego lepsza smierc niz rutyna tzn . .Wstac , wysrac sie najesc sie , osc do roboty w ktorej i tak robi sie to samo co zawsze i tak w kolko codziennie az do usranej smierci ludzie starsi popelniaja samobójstwa bo im życie sie znudziło albo mają długi mlodzi robia to z innych powodów . . Na przyklad depresja

Gość gość
No ok, wiem, że człowiek popełnia samobójstwo aby sobie "ulżyć" tylko zastanawia mnie to, że się nie boi tego zrobić. Fakt pewnie takiej osobie jest wszystko jedno w momencie popałniania tego czynu.Niemniej jednak ja bym się bała to zrobić.

Gość prawi 114
wiesz wielu ludzi boi sie popelnic samobójstwo. .. nie z obawy co będzie potem ,bo mają do glęboko w d***e .... ale z obawy ze moze jego proba sie nie uda ibędzie kaleką do konca życia na wózku bo ktos ich odratuje sciagnie z szubienicy .. Albo rosliną , ktora nie bedzie mogla popelnic samobójstwa po raz kolejny ze wzgledu na paraliz Ludzie obawiaja sie chwili w której odbieraja sobie zycie , druga sprawa jest taka , ze gdyby był magiczny przycisk którego nacisniecie sprawi ze zamkneliby oczy na zawsze a ich serce w mgnieniu oka przestałoby bić , to liczba samobójstw wzrosła by 100 krotnie .. Niestety nie ma takiego przycisku ..

Gość gość
NO EXIT. Rzeczywistość ich przerasta i nie widzą innego wyjścia. To akt ogromnej odwagi.

Gość prawi 114
i jest jeszcze jedna grupa ludzi.. To osobniki , które nie c hcą miec zawału , latac po szpitalach leżec na łózkach szpitalnych tygodniami ... CZyli jest to ucieczka przed staroscią.. Bo starosc nie jest taka piekna jak ją rysują MA wiecej minusów niz plusów

Gość prawi 114
dlatego strzelają samobója jak ukonczą 50 rok życia .. Bo jak sie przekroczy 50 to czekają tylko choroby i rutyna, a wiec nic dobrego w zyciu

Gość gość
Bo chcą żeby to co przeżywają znikęło żeby ktoś im pomógł