Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotana2222

czy to normalne że tak bardzo boli mnie przed i po stosunku?

Polecane posty

Gość zakłopotana2222

jestem w związku z pierwszym chłopakiem, od 3 lat kochamy się. Przy naszych pierwszych razach za każdym razem pękała mi c...a, więc potem musieliśmy robić pare dni przerw żeby to się w miare zagoiło. Teraz mam tam bliznę i myślę że to może przez nią mnie tam boli za każdym razem (przy pierwszym wejściu) i po stosunku. Jednak ostatnio jest gorzej... Teraz nie boli tylko przy pierwszym wejściu (to jeszcze mogłam znieść bo ból potem szybko mijał) ale też przez kilka/kilkanaście minut w trakcie stosunku a czasem nawet i przez cały, dodatkowo ból ten jest o wiele mocniejszy, przez to zaczęłam unikać zbliżeń, boje się stosunku, bo wiem że będzie ten straszny ból. Teraz i mój chłopak zaczął narzekać że tak rzadko się kochamy, nie daje się dotknąć, jestem oschła, czasami potrafi powiedzieć coś nieprzyjemnego. Nie wiem co mam robić, na początku myślałam że to pewnie tylko jeden taki stosunek a potem wróci do normy, potem myślałam że może jakieś żele pomogą i nic... Ciągle jest ten straszny ból :( Czy któraś z was miała podobną sytuacje?

Gość gość
to bierz cukinie żel i trenuj ! :)

Gość gość
najlepiej idź do ginekologa a partnerowi powiedz to co tu nam napisalaś jak on tego nie uszanuje i będzie egoista to niewarty facet związku.

Gość gość
wizyta u ginekologa niezbędna

Gość gość
Partner musi przestac cie posuwac na jakiw czas

Gość zakłopotana2222
Byłam i lekarz powiedział że wszystko jest w porządku. Nie wiem co mam robić :(

Gość gość
Jeżeli wszystko jest w porządku ginekologicznie to musisz się lepiej do seksu przygotować, niech partner nie wywołuje presji, tylko Cię porządnie przygotuje. Nie myśl o bólu, nie blokuj się psychicznie, skup się na przyjemności, wypij winko na rozluźnienie, daj mu się wypieścić, skorzystaj z żelu nawilżającego i pozwól mu powoli wejść, nie ostro i szybko, ale spokojnie. Zobaczysz jak się będziesz czuła. Może po prostu za bardzo szarżujecie w łóżku. Szczerze to nie wyobrażam sobie pękania w trakcie stosunku, chociaż wiem że boleć może bo mój mąż akurat jest zbyt hojnie obdarzony, co wcale plusem nie jest a przynajmniej nie zawsze jest. U mnie musi być gra wstępna, pieszczoty, później powoli i dopiero w trakcie zmieniamy pozycje na te gdzie jest głębiej, również tempo nie od razu szybkie. Jak za wcześnie to ból okropny a jestem już trochę czasu mężatką, rodziłam.

Gość gość
Kup żel ale taki który pomaga w podniecenie np. durex o. posmaruj nim lechtaczke a on niech fiuta posmaruje typowym lubrykantem. tylko sprawdź najpierw czy nie masz na niego uczulenia. Najlepsze są te na bazie wody np. produkowany dla rosmana, te duraxa unimila smakowe są do d**y (nie dosłownie a w przenośni bo do dupki lepsze są te na bazie wody). Kup jakąś wibrującą zabawkę do tego, i zacznij się kochać kiedy będziesz na prawdę rozgrzana.

Gość zakłopotana2222
gość dziś Właśnie zawsze robimy tak jak Wy, czyli gra wstępna " dochodzę wtedy co najmniej 2/3 razy lub więcej, używamy żeli, rozluźniam się, on wszystko robi powoli i delikatnie ale ból i tak jest i ciągle trwa. Nie wiem czemu, to zaczęło się tak nagle, wcześniej jak tak robiliśmy to było dobrze a teraz...

Gość zakłopotana2222
Z durexa to chyba z 6 różnych próbowaliśmy.

Gość gość
możesz mieć jednak pochwicę albo inny zespół bólowy - nie każdy ginekolog potrafi to rozpoznać i leczyć bo zwykle w takiej sytuacji nie stwierdza niczego widocznego badaniem ginekologicznym czy w usg. Zgłoś się do ginekologa - seksuologa - to chyba będzie najlepsze rozwiązanie