Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozstanie

Polecane posty

Gość gość

Witam Jestem tu pierwszy raz, nie wiem do kogo zgłosić się z poradą więc postanowiłam do was sie zgłosić. Mam taki problem ze mąż siedzi w areszcie już od ponad roku czasu. Jakis czas temu zapadł wyrok i dostał 3lata więzienia ale ten rok mu zalicza wiec zostaje dwa lata. Tak naprawdę z mężem nie mam już zycia, non stop z nim sie kloce. Jeszcze nawet jak nie siedzial to nie układalo sie nam i dodam ze mamy córeczkę 5 lat. I postanowilam rozstać się z mężem tylko nie wiem jak mu to powiedzieć bo bardzo boję sie jego reakcji bo kiedyś powiedzial że jak go zostawię to zrobi sobie krzywdę. I ze najpierw zrobi mi krzywde abym nikomu się nie spodobala. Bardzo was prosze o jakąś porade

Gość gość
Szantażuje cię. Musisz się postawić, nie masz innego wyjścia. Skoro siedzi to nie musisz mu o tym mówić ani się go bać - nie ma go obok ciebie. Idź do prawnika, mąż dostanie do więzienia dokumenty dotyczące rozwodu, spotkacie się w sądzie i będziesz wolna. Najlepiej później zmienić nazwisko i miejsce zamieszkania, żebyś była spokojna że kiedy wyjdzie to i tak was nie odnajdzie.

Gość gość
Jednak tak myslalam ze moze list mu wyslac i powiedzieć ze mam tego Zycia dość ze to już koniec naszego małżeństwa