Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy USG moglo sie pomylic

Polecane posty

Gość gość

Witam mam dyskretne pytanie i prosze o pomoc w nie dawno bylam w dwuletnim zwiazku poszlam do lozka w innym facetem i zaszlam w ciaze teraz mam male watpliwosci co do ojcostwa mojej malej moj obecny chlopak chce zrobic testy na ojcostwo i tego sie boje poniewaz bylam z jednym potem spalam z drugim pierwszy raz byl 23 grudzien natomiast USG pokazalo 13 grudzien to dziwne poniewaz z tym wczesniejszym chlopakiem z ktorym bylam dwa lata nie spalam w ogole w grudniu czy to mozliwe ze usg moglo sie pomylic te 10 dni w obliczeniach

Gość gość
To znaczy co? Zapłodnienie było 13 grudnia? Stosunek z byłym chłopakiem pod koniec listopada? A seks z nazwę go kolega był 23grudnia? Zapłodnienia nie można cofnąć. Dziecko jest byłego chłopaka.

Gość gość
Usg wylicza wg terminów z miesiączki, dzień zapłodnienia znać powinnaś Ty... Skoro nie spałaś w grudniu z poprzednim to nie miałaś chyba jak zajść z nim w ciążę? nie bardzo rozumiem.

Gość gość
nie wstydz ci uprawiac seks z kazdym w ktorym jestes w zwiazku ? jeszcze tak szybkk poszlas do lozka z innym patologia jednym slowym

Gość gość
Żeby doszło do zapłodnienia musi minąć kilka dobrych dni więc jeśli ojcem.miałby.się okaZać nowy partner musiała byś zajść w ciążę po stosunku z nim więc po 23 grudnia.

Gość gość
13 grudnia mialam miesiaczke wiec na pewno nie uprawialam seksu z bylym a z obecnym pierwszy stosunek byl 23 grudnia owszem jest mi troche wstyd ale po calej historii i tym wszystkim co mi narobil byly chlopak znalazlam szczescie, wiec jesli spalam z moim obecnym 23 a USG pokazalo 13 i co o tym myslec USG nie klamie ale tego dnia nie spalam z nikim

Gość gość
Hehe czyli obecny też już myśli jak spakować manatki i uciekać. Dała d**y za darmo teraz tatusia szuka

Gość gość
Chcialam zasiegnac tylko pomocy bo nie wiem vo myslec jesli USG liczy od pierwszego dnia miesiaczki to by sie zgadzalo ze ojcem dziecka jest moj obecny nawet jesli z nim spalam 23 ale miesiaczke mialam 13, lecz sadze ze 10 dni pomylki to niemozliwe

Gość gość
Podaj tydzień ciąży wraz z dniami. Tłumacze ci,że nie da się zajść w ciążę wcześniej niż był stosunek. Jeśli spałas z nowym partnerem 23 to dzień zapłodnienia przypadlby na ok. 27grudnia. Zaraz Ci wylicze kiedy mnie więcej zaszlas w ciążę. Tylko podaj jeszcze długość cykli

Gość gość
Nie rozumiem o jakiej pomylce piszesz. Z om dobrze oblicza,więc nawet jak ciąża była później to wiek ciąży z om wyłączony jest po wymiarach Dziecka. 2tyg różnicy w ta bądź w tamtą może być,owszem. Kiedy byłaś na pierwszej wizycie i jaki wiek ciąży podał lekarz z om? Zaplodnic się wcześniej nie da niż przed stosunkiem.

Gość gość
To,że z nikim nie spalas tego 13 nie oznacza,że jest to.dzień zapłodnienia. Tak się po prostu oblicza tygodnie,żeby mieć jakieś rozeznanie.

Gość gość
Dlugosc cykli mialam 28 , 12 grudnia zaczela mi sie miesiaczka USG pokazalo ze 13 grudnia doszlo do zaplodnienia z partnerem spalam 23 sama juz tego nie rozumiem jak to mozliwe ale dziekuje za pomoc

Gość gość
Jestem teraz w 31 tygodniu w ciazy moja mala urodzi sie 19.09.17 na pierwszym skanie bylam 10.03.07 i wyszlo ze jestem 12 tygidni i 3 dni w ciazy wiec data poczecia wyszla 13 grudnia kiedy ja dobrze pamietam to byl moj pierwszy dzien miesiaczki nie spalam z nikim dopiero jak juz mowilam 23 grudnia to troche dziwne

Gość gość
Kochana od om liczy się właśnie te 2 tyg plus minus. Dokładna datę zapłodnienia masz jakoś 25-30grudnia. Jesteś w 32 tyg ciazy. Tzn np 31tydzień i 4dni. Od om ciążę będziesz nosić 40tyg. Więc wszystko się zgadza. Ojcem jest Twój obecny chłopak.nic się nie martw. Pozdrawiam

Gość gość
Jeśli miesiączkę miałaś 12 grudnia a spałaś z obecnym facetem 23 grudnia to jak najbardziej dziecko jest jego. W tym terminie to był Twój 11 dc, biorąc pod uwagę, że masz cykle 28 dniowe to owulacje masz w 14 dc., plemniki mogą przeżyć w ciele kobiety nawet do 5 dni. Także tu raczej nie ma wątpliwości

Gość gość
Dziekuj***ardzo za pomoc zwlaszcza