Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myslicie o tych zebraczych wierszykach na zaproszeniach slubnych

Polecane posty

Gość gość

Jak ja dostane takie zaproszenie to odrazu rezygnuje z wesela. Masakra jak ti teraz mlodzi robia wesela "zastaw sie a postaw sie" a potem licza "ciotka z sanoka pewnie da 400" a "siostrzenica nic bo u nich sie nie przelewa" Zalosne to takie. A gdzie milosc oddanie i cieszenie sie wspolnym dniem? Starsznie to wszystko teraz wyrachowane...

Gość gość
Jakie wierszyki??

Gość gość
Wierszyki o kasie zamiast prezentu i winie zamiast kwiatow Nienawidze takich wierszykow autorko. Wesele to idiotyczne wydawanie kasy: na ciuchy, na dojazd, na nocleg i na prezent. Wychodzi jakies 600-1000zl za ktore mozna kupic wypasiony obiad, ba, caly weekend. Dlatego chodze na weslela tylko do BARDZO bliskich osob

Gość gość
Że to brak klasy. A już wymyślanie, że chce się coś dostać zamiast kwiatów to dno. Nie chcesz kwiatów, to napisz "prosimy o niewręczanie kwiatów". Ale nie, hajs się musi zgadzać pazernym prostakom.

Gość gość
No i bardzo dobrze, tez wolalbym kase niz 10 tosterow i 5 odkurzaczy :O Troche pomyslunku, po co komu 5 odkurzaczy? :O A tak dostane kase i sama kupie co potrzebuje

A ja na imieniny wolałbym wycieczkę do Japonii niż książki i inne przedmioty. Tyle tylko, że to chamstwo i nietakt sugerować gościom, co mają kupić. Chyba, że sami zapytają... Imprezy rodzinne, w tym wesela, to nie koncert życzeń. Ty mówisz gościowi "przynieś kasę, bo nie chcę 5 tosterów", a on "uwzględnij w jadłospisie zupę Pho, bo lubię, bardzo dobra, aha i nie życzę sobie Lombardu na parkiecie"?

Gość gość
idiotyczne porownanie z wycieczka na imieniny :)

Dlaczego? Załóżmy, że zapraszam wielu gości. Zamiast dostawać prezenty wolę wycieczkę. A co do prezentów, też mam ściśle ukształtowany gust - może powinienem im wysłać katalogi? A co sądzicie o koncercie życzeń? Bo ja bym na przykład chciał, żeby wesle było w mieście, w którym mieszkam, by nie było problemów z dojazdem. Chciałbym dostać konkretne posiłki, które lubię i mieć zapewnioną konkretną muzykę. W końcu mam się dobrze bawić, prawda? Skoro państwo młodzi zwracają uwagę przede wszystkim na to, żeby wesele się opłacało i aby prezenty były dobrane, a nie na dobrą zabawę, gdzie nie zawsze się trafi w czyjś gust, to chyba ja jako gość też mogę mieć prawa do wymagań? W końcu dużo mnie ta impreza kosztuje :P