Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelina42

Jakie są atrakcje w Warszawie?

Polecane posty

Gość Ewelina42

Hej, czy ktoś z Warszawy może polecić jakieś atrakcje ? Chciałabym z rodziną wybrać się do Warszawy na parę dni i chcielibyśmy pozwiedzać różne miejsca

Gość gość
To zależy, ile masz kasy, dziesiątki miejsc czekają, np.: Krakowskie Przedmieście , Belweder, Łazienki, Park Łazienkowski , Centrum Nauki Kopernik ( tu się traci cały dzień na stanie po bilety i środek), Muzeum Powstania Warszawskiego, Plac Zamkowy z Zamkiem Królewskim oraz Kolumną Zygmunta, Rynek z syrenką, Barbakan, Pałac w Wilanowie, Ogród Botaniczny, Pałac Kultury i Nauki, plac Defilad , wieczorem Multimedialny Park Fontann, Ogrod Saski, to "must have", do tego wszelkie imprezy plenerowe, przepłynięcie Wisly promem i plazowanie, gokarty, taras biblioteki na Powiślu itd.

Gość gość
Zależy co macie ochote robic. Jeśli nie chcecie ograniczać się typowo do zwiedzania fajną opcje są escape roomy. Blisko centrum byłam np w New World 22 na Nowym Świecie (miejsce gdzie dobrze bawić będą sie też nieco starsze dzieci, nie tylko dorośli :))

Gość gość
Ogród Botaniczny w Ujazdowskich możecie sobie darować, nic szczególnego, chyba ze jesteście amatorami roślin. Pałac w Wilanowie jeśli macie wystarczająco czasu. Jest OK ale pytacie o Warszawę a nie o podwarszawskie atrakcje. Byłem niedawno w Muzeum Pragi, odnowili tez Muzeum m.st. Warszawy przy Rynku. Możecie wpasc. To Pragi nowocześniejsze, z Rózycem obok. Na pewno jeszcze dostaniecie fajne podpowiedzi, ale flirtujcie wg uznania, bo każdy poleca co lubi :)

Gość gość
Widzieliscie taki hostel https://kapsulahostel.pl/pl/ Jestem pozytywnie zaskoczona że coś takiego fajnego będziemy mieli u siebie w Polsce. Zupełnie niedawno oglądałam film o takim hostelu i zawsze właśnie chciałam się tam przespać…Musi być naprawde super.

Gość gość
Widzieliscie taki hostel https://kapsulahostel.pl/pl/ Jestem pozytywnie zaskoczona że coś takiego fajnego będziemy mieli u siebie w Polsce. Zupełnie niedawno oglądałam film o takim hostelu i zawsze właśnie chciałam się tam przespać…Musi być naprawde super.

Gość gość
Polin, muzeum żydow , powstania warszawskiego i tak dalej ale w przerwie koniecznie sprobuj jedzenia w Restauracji Klimczok , domowo i smacznie

Gość gość
wiele atrakcji, ale sprobuj koniecznie kuchni jaką mają w Restauracji Klimczok, tam spokojnie można chodzic codziennie na obiad, bo są wyjątkowo lekkie a rzede wszystkim bardzo smcznie

Gość gość
Duzo dobrego jedzenia, ja czesto chodze do Klimczoka, bo maja pyszne lunche , takie jak u mamy, i dobra szarlotke :)