Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duda podpisał ustawę

Polecane posty

Gość gość

I co teraz KODomici? Doopa boli, bo układy wam się walą?

Gość gość
zyjesz synku w dziwnym alternatywnym swiecie pełnym spisków, układów i KOD-u....wszędzie KOD, wszędzie. Czy to nie jest przypadkiem jakaś choroba?

Gość gość
12:06 KODomici zyja w faszystowskim kraju, gdzie jest dyktatura i lamane sa prawa czlowieka... I ty mi piszesz, ze ja zyje w alternatywnym swiecie? HAHAHA

Gość gość
KODomici zyja w faszystowskim kraju, gdzie jest dyktatura i lamane sa prawa czlowieka... I ty mi piszesz, ze ja zyje w alternatywnym swiecie? HAHAHA ty hahaha,powiedz mi czy jakby te same 3 ustawy wprowadziło PO, albo jakies tam SLD to tez by ci sie podobały?

Gość gość
przecież musi słuchać kurdupla z Żoliborza

Gość gość
AntyKODmita czegos broni, ale nie wie czego, kogoś nienawidzi, ale nie wie kogo. Biedny antykodmita, dla niego jeszcze nie wynaleźli leku, szkoda

Gość gość
14:46 A wy starego żyda z Węgier. Chociaż i tak nawet nie wiecie, że jesteście jego marionetkami. Myślicie, że jesteś tacy fajni ratując kraj. Ratujecie interesy żydowskiego lobby.

Gość gość
14:40 Nie jestem za PIS, w ogóle to nie lubię polityki, żadna partia do mnie nie trafia. Ani PO, ani PIS, ani KUKIZ. Dla mnie wszyscy w polityce nie reprezentują obywatela, ale swoje interesy. Widocznie wy jesteście jeszcze na tyle naiwni, że sądzicie, że jest inaczej. Żal mi was. Ja nie widzę powodu, żeby z tego co robi rząd robić takie wielkie halo. Mnie po prostu zadziwia po co wy tak protestujecie, macie na to czas? Nie macie innych problemow? Ludzie ja martwię się zarabianiem pieniędzy, a nie urojoną walką z wiatrakami. Po co?

Gość gość
14:56 Kaczyński też jest koszernego narodu.

Gość gość
15:01 Kaczyński jest tak koszerny, jak Tusk niemiecki.

Gość gość
Kaczyński Kalkstein - pisało w necie

Gość gość
Ja nie widzę powodu, żeby z tego co robi rząd robić takie wielkie halo. Mnie po prostu zadziwia po co wy tak protestujecie, macie na to czas? Nie macie innych problemow? Ludzie ja martwię się zarabianiem pieniędzy, a nie urojoną walką z wiatrakami. Po co? bo zyjesz za przeproszeniem jak prosiak w chlewiku, byle papu dali do koryta i bedzie. Tylko sie nie dziw jak cos się sp...i polityka jednak ciebie dopadnie , bo dopadnie- a to podatkiem, a to jakims przepisem, a to czymś innym co ci sie jednak na zycie przełoży

Gość gość
No dobrze, ale my tu o sądowej ustawie. Wytłumacz mi w takim razie, jak zmiana ustawa o sądach zmienia życie przeciętnego obywatela. Jak?

Gość gość
No dobrze, ale my tu o sądowej ustawie. Wytłumacz mi w takim razie, jak zmiana ustawa o sądach zmienia życie przeciętnego obywatela. Jak? serio takie podstawowe rzeczy ci trzeba tłumaczyć?

Gość gość
15:34, nic nie zmienia bo nadal Polska jest pod okupacją

Gość gość
dlatego, ze nie ma w tej nowej ustawie o SN przepisów dotyczacych już złozonych kasacji. A skoro wszyscy sędziowie SN mieli odejść w stan spoczynku to wszystkie toczace się tam już sprawy musiałyby sie zacząć od poczatku, Efektem „reformy” Sądu Najwyższego będzie całkowite przejęcie nad nim kontroli przez polityków, tak jak poprzednio stało się to z Trybunałem Konstytucyjnym. Te dwa przejęcia powodują, że jeśli obecna władza zmieni ordynację wyborczą w sposób sprzeczny z konstytucją, to nikt jej nie zablokuje, a każdy wynik wyborów oparty na takiej ordynacji zostanie zaakceptowany przez Sąd Najwyższy.

Gość gość
ponadto w sytuacjach sporu obywatel-państwo np. podatek , ZUS, emerytura, prawo pracy w firmie państwowej, zasiłki, wywłaszczenia ziemi pod np drogi, mandaty, skarga na działanie policji w przypadku gdy sędziów wyznacza do danej sprawy minister, czyli tez reprezentant państwa to nie masz szans na wygraną, bo sędzia jest zależny od władz państwowych-to minister, a nie obiektywne kryteria, decydują o jego awansie. Wówczas w sposób naturalny bardziej trzyma z państwem, od którego jest całkowicie zależny Pamiętasz sprawę tego chłopaka co go zatłukła policja- jak minister z PIS twierdził ze sie nic nie stało, a sprawę tego chłopaka co sie zderzył z samochodem premier- zanim sprawę wyjasniono to minister powiedział ze on jest winny- teraz jak sprawę dostanie sędzia wyznaczony to on w zyciu nie uniknie kary, chocby nie wiem jak był niewinny

Gość gość
bo te ustawy rządzącym dziś politykom kontrolę nad tym, kto zostaje sędzią w Polsce. -minister decyduje o tym kogo awansować, kogo ukarać, kto dostanie sprawę (wczesniej było losowanie). Pamiętaj ze ze Pis może przestać kiedyś rządzić z różnych powodów i do władzy dojdzie np ten zły i straszny KOD, albo ktoś inny kogo nie lubisz. Nowa władza korzysta z tego przepisu, wywala wszystkich sędziów i wstawia swoich, którzy robią co nowa władza chce- i ma do tego prawo bo jest ustawa. Czy dalej te przepisy ci sie podobają?