Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy gdyby urodzilo wam sie chore dziecko to ukrywalybyscie to przed ludzmi?

Polecane posty

Gość gość

Bo urodziłam dwa tygodnie temu córeczkę i okazało się 'ze ma stopę konsko-szpotawa. Przyznalam sie do tego przed sasiadka i teraz matka z ojcem nie moga mi wybaczyc,wkurzeni na maksa,ze ludzie sie dowiedza i po co to mowilam jak moglam milczec Boli ich ,ze teraz sasiadka opowie o tym swej matce plotkarze ,ktorej nie znosza i ze bedzie miala satysfakcje ,ze ich wnuczka jest chora i ze to się rozniesie wszędzie Czy wg was faktycznie zle zrobilam?czy rodzina ma prawo miec pretensje o to?

Gość gość
tak rozpowiadaj o tym wszystkim, z twojej córki bedą sie wszyscy śmiać a tak to by nawet nie wiedzieli

Gość Lukrecja33
Ja uważam że nie masz sie czego wstydzić. Rodzice i Ty żyjecie na wsi?

Gość gość
czym polega ta choroba?

Gość gość
Tez bym nie powiedziała nikomu i twoja matka ma racje Takie rzeczy nalezy ukrywac Po co potem maja sie smiac z dziecka!

Gość gość
jak córka bedzie chciała to w przyszłości sama o tym komus powie

Gość gość
to się operuje i jest to prosta operacja wiec po co opowiadac o tym przypadkowym osobom... Wstyd zaden i nie mówię, ze masz sie tym bukrywac, ale z drugiej strony to po co tak klepac byle komu tym bardziej ze to plotkary, a za chwilę dziecko moze być zdrowe i bez sladu po chorobie

Gość gość
plotkara jestes

Gość gość
Tylko nie pozwól podciąć dziecku ścięgien Achillesa.

Nie rozumiem pytania w temacie. Czy da się ukrywać chorobę dziecka? Po co to robić? Każda choroba ma swoją historię i oczywiście nie należy przesadzać z opowiadaniem o przypadłości dziecka, nie należy też jej jednak ukrywać. Każde dziecko ma prawo być rozumiane i kochane, bez względu na to, jakie się urodziło.

Gość gość
jesteś nienormalna i twoja matka także. wstydzisz się własnego dziecka a ona wnuka. Żal , że tacy ludzie mają dzieci.

Gość gość
jak się paliło w ciąży to teraz masz dziecko z taka chorobą:( biedna malutka:(

Gość gość
niech kazdy wie co z nią nie tak, na czole małej to napisz plotkaro

Gość gość
mój facet jest ślepy na jedno oko i nie informuje o tym wszystkich koleżanek ani sąsiadek nie widać po co maja gadać , sie podniecać i cieszyć

Gość gość
Nie, nie ukrywałabym. Ale też nie opowiadałabym o tym obcym. Jeśli nie utrzymuje z kimś kontaktu, to nie opowiadam o moim życiu.

Gość gość
Moja córeczka ma 3 miesiące i urodziła się z głębokim niedosluchem i wie o tym bardzo dużo osób. A teraz nosi aparaty słuchowe i nie ukrywam tego. Przecież jeżeli ja bym się miała tego wstydzić to córeczka kiedys mogłaby mieć niska samoocenę. A dziecko potrzebuje wsparcia i my ją musimy nauczyć akceptować siebie. A tylko podli ludzie bez serca mogliby się śmiać z chorego dziecka, a takimi nie należy się przejmować.

Gość gość
Ja też nie powiedziałem że dziecko jest chore,a ma już 15 lat.Wiedzą tylko lekarze

Gość gość
Mam syna z autyzmem, nie przyszło mi do głowy ukrywanie tego, wszędzie chodzimy razem. Faktem jest, że młody potrafi się wszędzie zachować, bo ostro nad nim pracuje, więc rzadko ktoś się na nas gapi. A nawet jak się gapią to mam to gdzieś.

Gość gość
Ja dziecka nie ukrywam,ale informacje o chorobie zachowalismy dla siebie

Gość gośćlaluna
Nigdy bym tego nie ukrywala,mam dziecko z autyzmem od oorodu wszedziej chodze z dzieckiem,mam takie prawo i bede wszedziej chodzic,nie obchodza mnie inni,każdą to może spotkać

Gość gość
Moje urodzilo sie z problemem ktory mozna bylo zoperowac i pozbyc sie jak bedzie starsze. Ja ukrywalam, ludzie sa paskudni i wstretni, zawsze takie rzeczy sa wywlekane... mala jest juz po zabiegu, sladu nie ma, ludzie sie nia zachwycaja, ze wyglada jak aniolek:))) ale to byl tylko problem wizualny, owszem bardzo powazny i wymagajacy ciezkiej operacji ale taki ktory dal sie skorygowac, na szczescie:))))ale jezeli jest to choroba powazna, nieuleczalna nie ukrywalabym wcale. Ludzie innosc zle przyjmuja, ale jesli wytlumaczys, oswoisz to nastawienie bedzie inne.

Gość gość
Nie ma takiej choroby debile :o

Gość gość
Ja bym to ukrywała. Męża siostrzeniec miał po 6 paluszków na dłoniach gdy się urodził. I teraz po kilku latach nawet on sam o tym nie wie. :) I się nie dowie.

Gość gość
a kto ma się śmiać z dziecka? przecież w polsce sami katolicy i chrześcijanie czyli miłosierni i wyrozumiali ludzie w dodatku sami obrońcy życia. nie wiem kto miałby się śmiać

Gość gość
nie ukrywałabym, ale też nie rozpowiadałabym wszystkim wokół, po co im ta wiedza?

Gość gość
Akurat stope konsko-szpotawa widac, szczegolnie latem jak dziecku odslonisz nozki... Ale sasiadom raczej bym nie opowiadala. To nie jest powazna choroba, zoperujecie i bedzie ok. No a ogolnie to bym nie ukrywala chorego dziecka przed swiatem, chociaz mialabym na pewno dyskomfort gdyby ludzie sie gapili na nie, obgadywali. No ale tego sie nie uniknie nigdy.