Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmb

Kaszka mleczno ryzowa na mleku dla dziecka

Polecane posty

Gość gośćmb

Mam pytanie, jestem młodą mamą, a w sumie bede nia dopiero w grudniu ;) i sama nie wiem jak mam myśleć czy kaszke mleczno ryzowa trzeba robić tylko na wodzeie, czy można też na mleku . Większość mam robi na wodzie , nie wiem czy to z lenistwa czy po prostu tak nie można :o

Gość gość
Jak kupujesz Nestle lub Bobovita itp... to są albo mleczno-ryżowe, które robisz na wodzie albo kaszki ryżowe, które robisz na mleku. Jeśli sama chcesz gotować kasze ryżowa to powodzenia:-)

Gość gość
Ale sama nazwa mowi,"mleczno-ryzowa" ona ma w sobie mleko modyfikpwane, takie zwykle jak sie dzieciom do butelek leje np Nan. Wiec niepotrzebne by robic go dodatkowo na mleku

Gość gość
Po prostu lepiej smakuje na mleku ;) bynajmniej mi, i ciekawilo mnie tylko czy coś by było w tym złego jakbym ta kaszke robiła na mleku

Gość gość
Ja wole ryżowe na mleku robić,

Gość gość
Nie można, zbyt duża ilość mm może wywołać bolesne zaparcie u dziecka. Przy mm bardzo ważne jest stosowanie się do proporcji.

Mleko krowie zawiera między innymi kazeinę, która ma opinię niezdrowej. Kaszkę można robić na wodzie jak i na mleku. Warto jednak poczytać, co jest najlepsze dla dziecka w Twoim wieku. Może korzystnie będzie pomyśleć o mleku roślinnym, na przykład kokosowym lub ryżowym. Pozdrawiam.

Gość gość
To prawda. Proporcje przede wszystkim! Lepiej kupuj bezmleczne i rób z mm. Są lepsze.

Gość gośćmb
Oki ;) dziękuję za pomoc ;D

Gość gość
Dziecku podaje się albo pierś albo mm. Nie słuchaj bzdur o mleku kokosowym itp...