Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościnka100

ciąża i otyłość. wasze doświadczenia

Polecane posty

Gość gościnka100

jestem w 15 tc, cierpię na chorobę metaboliczną. przed ciążą trochę schudłam i podreperowałam zdrowie, dlatego udało mi się w nią zajść. nadal jedna ważę za dużo, mam tego świadomość. czytam opinie że wiele otyłych mam w ciąży chudnie, albo nie przybiera za wiele na wadze. ja do tej pory schudłam 5kg, mam teraz 100kg na wadze. od początku jestem na wszelki wypadek na diecie cukrzycowej i bezglutenowej. ciąża rozwija się prawidłowo, cukier w normie. jak było u Was?

Gość gość
Zdradz mi jak tatus dzidziusia sie przepchal przez te faldy?

Gość gościnka100
sam ma fałdy więc swobodnie razem falowaliśmy.

Gość gość
Poddaje sie, mam zbyt bujma wyobraznie,chyba wole nie wiedziec! Wierze ze wszystkobedzie dobrze

Gość gość
Też wazyalm podobnie jak ty po kilkuletnim unieruchomieniu jednej nogi . Jadłam normlnie a ruchu zero i tak spasłam sie 30 kg . Jak przekroczyłam trzy cyfry zabrałam sie za siebie ale mogłam tylko diete ruch to tylko rowwer stacjoarny .Ale schudłam ok 10 kg , miesiaczka nieregularnie i .... ciąża . Ale wszystko dobrze sie skonczyło .. syn urodzil sie zdrowy , w ciązy przytyłam 6 kg syn wazył 3 kg . Obecnie waże 85 kg . Co prawda na nic nie choruje , na szczescie .

Gość gość
gość dziś Zdradz mi jak tatus dzidziusia sie przepchal przez te faldy? x 105 kg to nie fałdy !! ja mam teraz 85 kg i jędrne ciało bez fałd , jedynie lekko odstajacy brzuch ale jedrny , nie zwisajacy . Poprostu ma grube uda i biodra . Jakie to trzeba miec ograniczenie by widziec góre tłuszczu ... żąłosne i słabe

Gość gościnka100
nie robią na mnie wrażenia takie trolle. pewnie chciał sobie ulżyć w czymś bo sam ma ciężkie życie. otyłość może z zewnątrz jest śmieszna i niezrozumiała, ale na co dzień to nie bajka jak próbujesz się z niej wygrzebać a organizm Cię ogranicza.

Gość gość
9:41 to super ze mnie rozumiesz . Najlepiej gdy ktos ma tez taki sam problem .

Gość gość
Ja wazylam 114kg,schudlam do 94zaszlam w ciaze..Na poczatku schudlam do 88,pozniej przybralam do 111,odrazu po porodzie 93 na wadze,teraz 96.Trzymaj sie diety to schudniesz ladnie.A I dziecko mam zdrowe :-)

Gość gościnka100
a ćwiczyłyście w trakcie ciąży?

Gość gość
Nie,bo mi lekarz na poczatku zabronil,mialam plamienia

Gość gość
zygac mi sie chce jak widze grubych ludzi , wam sie tylko wydaje ze jecie normalnie wiecie ze waszym dzieciom jest wstyd jak ida do szkoly ze maja maciore zamiast matki taaaaa fald nie macie tylko jedrne jestescie hahahahahahaha juz ja widze te wasze jedrnosci na plazy , jak usiadzie taka jedna z druga to falda na faldzie zaczyna sie juz pod lopatkami a tluszcz z ramion zwisa az na lokciach a lydki i kolano wielkosc****ilki noznej

Gość gość
10:09 ulżyło ci ? masz napiecie przedmiesiaczkowe ? czy facet cie zostawił ? na na s to nie robi wrazenia wiec szkoda twoich paluszków na klawiaturze . :P

Gość gościnka100
ojeju jak mi się zrobiło przykro bo anon z kafeterii chciał mnie obrazić :D

Gość gość
10:09 zainwestuj w słownik ortograficzny matole :P

Gość gość
gościnka bedzie dobrze , stosuj diete , delikatny ******* bedzie dobrze

Gość gość
a ja sie zastanawiam skad bierze sie ta nienawisc do otylych? Co was obchodzi, kto ile wazy i ile je? z taleza wam chyba nie wyjadaja, wiec odpuscie sobie... do autorki: przed ciaza mialam niedowage (50kg przy 170cm) w ciazy przytylam duzo (prawie 80 kg wazylam) 3 m-ce po ciazy wazylam 55 kg... znam wiele kobiet ktore mialy nadwage zachodzac w ciaze i urodzily zdrowe dzieci, wazne jest, zebys sie zdrowo odzywiala i nie ulegala pokusom, jesli mozesz to przebywaj na swiezym powietrzu (spacery, jezioro, itd.)... nie przejmuj sie glupimi komentarzami (to bardziej szkodzi twojemu dziecku niz twoja nadwaga)

Gość gość
Juz nie bede sie wyzlosliwiac, ale przy takiej wadze nie powinnyscie tyc w ciazy (i to 20kg...) Organizm powinien zapasy zuzywac na ciaze. Autorko - przede wszystkim znajdz porządnego gina, ktory ma doswiadczenie z otyłością i dbaj o diete. Bo tu chodzi o to bys dla swojego dziecka byla sprawna i jak najdluzej zyjaca mama.

Gość gość
Może jakieś zabiegi wyszczuplające, ale to już po ciąży? Dużo dobrych opinii słyszałam o zabiegach Redustim - można po nich schudnąć nawet trzy rozmiary. Wykonują je w Vici Clinic w Krakowie. Pakiet 8 zabiegów jest w cenie 1090zl, ale naprawdę dają super efekty.