Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są kobiety które żyją w tradycyjnych małżeństwach

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Nie rozumiem o co Ci chodzi z tymi rzeczami uznawanymi za bardziej męskie. Po prostu mówię, że są różne modele związków. Ale ok. On zrobił wiatę, ja ją pomalowałam :D Są zawody uznawane za bardziej kobiece i bardziej męskie, ale najłatwiej jest w życiu ludziom, mającym wiele różnorodnych umiejętności. Chyba raz piszesz do mnie, raz do kogoś innego. Jest mi obojętne, kto zmienia koło, prowadzi tira czy jest przedszkolanką :) Nie chwalę się, że więcej zarabiam, po prostu mówię, że oboje zarabiamy dobrze. Natomiast on jest spokojnym typem, a ja pracoholem więc i więcej zarabiam :P i niczego nie "powinien". Powinien móc się utrzymać, ale naprawdę problemu mi nie robi, że zarabia mniej. Poza tym go szanuję i uważam, że jest mądrym i fajnym człowiekiem.

Gość gość
gość dziś Ja o siebie dbam bez nakładania na siebie chemii i latania w niezdrowych i niewygodnych butach. Kto decyduje, co pasuje, a co nie pasuje kobiecie i mężczyźnie? Czy nie jest ważne, jak my sami się z czymś czujemy? Ja w moim nie chcę widzieć księcia, bo to nie mój ojciec, a żyjemy w tak paskudnych czasach, że bezpieczeństwo ekonomiczne też przydałoby się sobie zapewnić, a nie liczyć na innych. Radą też mnie nie wesprze, bo zwyczajnie wyrosłam ze słuchania naiwnych bajek. Dla mnie tym bardziej nie ma nic fajnego w czuciu się jak mała dziewczynka, źle mi się ten okres kojarzy, z biernością i niepewnością. Ale co kto lubi, proszę tylko, bys nie pisała, że absolutnie każda chce to to i tamto, bo ilu ludzi, tyle pragnień i spojrzeń.

Gość gość
Bez przesady z tymi męskimi zajęciami jak koszenie trawy, naprawa dachu czy auta. Jest mnóstwo rodzin które mieszkają w blokach, gdzie wszystko naprawia spółdzielnia, auta nie mają i co wówczas robi pan mąż kiedy żona gotuje, sprząta itd? Leży przed tv bo żadnego "męskiego"zajęcia nie ma? Z kolei w bogatszych rodzinach też pan prezes czy lekarz raczej koła sam nie zmienia, nie remontuje itd to jest przez to niemęski?