Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaza biohemiczna. Miala ktoras z Was ?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak wyzej. Jak to u was wygladalo ? Byl spadek beta , a jesli tak to po jakim czasie od spadku dostalyscie krwawienia ?

Gość gość
BioChemiczna. Już któryś raz widzę ten byk i wnioskuję, że robi go jedna i ta sama osoba.

Gość gość
Ja miałam dwa miesiące z rzędu, w trzecim miesiącu szczęśliwa ciąża :) Pierwsza biochemiczna- test delikatnie pozytywny. Byłam na zakupach i nagle poczułam okropnie bolesny skurcz aż nie mogłam się ruszyć. Wróciłam do domu zaczęłam plamić i już wiedziałam że jest po wszystkim. Dwa dni później krwawienie jak okres. Zrobiłam dla pewności betę- wynosiła 11. Druga biochemiczna- test pozytywny a po kilku dniach normalny okres.

Gość gość
Lepiej zrobić test tydzień lub dwa po tym jak nie ma okresu. Wtedy przynajmniej kobieta się nie tyra że coś było i nie ma. A najbardziej rozwalają mnie kobiety nazywające się po biochemicznej "matkami aniołków". Kuśwa co to ma wspólnego z poronieniem????

Gość gość
U mnie testy pozytywne. Okresu nie ma czwarty dzien. Beta wynosila w dniu @ 35.7 a dzis po 48h 28.5. Czy mozliwe zeby jeszcze skoczyla ? Choc z dwojga zlego wole biochemiczna ciaze i samoistne poronienie aniżeli pozamaciczna . podniescie mnie jakos dziewczyny na duchu bo swoje juz dzis wyplakalam.

Gość gość
Ja chyba też miałam. Kiedyś spóźniał mi się okres dwa tygodnie, zrobiłam test wyszedł pozytywny a następnego dnia dostałam okres..

Gość gość
Do autorki- jeśli beta spada to niestety nic z tego nie będzie. Moja gin twierdzi że dopiero beta powyżej 100 sygnalizuje ciążę.

Gość gość
Nie no poronisz. W tym samym laboratorium ?

Gość gość
Przy pozamacicznej beta rośnie, ale przyrasta słabo. W Twoim przypadku to ciąża biochemiczna. Ciesz się bo lepsze to niż np. wadliwy zarodek który się rozwija. Wiem o czym mówię.

Gość gość
W tym samym. A czy to moze byc pozamaciczna bo tego boje sie bardziej ? Bo wiem ze jesli trzeba bedzie usuwac cp to moge sie pozegnac raczej z trzecim dzieckiem bo mam juz dwie cesarki za soba. Dlatego jestem tak bardzo zalamana. Niby moja gin powiedziala ze niestetu na ten moment i tak musimy czekac i żebym powtorzyla bete jeszcze w piatek.

Gość gość
Nie ma co płakać. Tzn wiem, że jak kobieta już zobaczy ten pozytywny test i później następuje rozczarowanie to zawsze jest przykro.. Ale ciąża biochemiczna to normalne zjawisko. Starajcie się dalej, po biochemicznej łatwo od razu zajść w upragnioną ciążę :)

Gość gość
To nie pozamaciczna. Beta spada więc to nie jest ciąża pozamaciczna!!

Gość gość
No maz mowi to samo. Zebym nie płakała bo czasem tak sie dzieje a moze lepiej tak niz jak by cos mialo byc z dzieckiem nie tak. A mimo wszystko zal jest ogromny.

Gość gość
Potwierdzam- miałam pozamaciczną i beta przyrastała z tym że słabo.

Gość gość
Tym bardziej ze u Nas ciezko z zajsciem w ciaze z racji na prace ktora mocno ogranicza mozliwosc częstych zblizen :-(

Gość gość
Masz już dzieci a za miesiąc możesz być w ciąży więc szybko tobie przejdzie smutek :)

Gość gość
Niby tak. Bo maz mowi ze przeciez nadal bedziemy sie starac. Ale poki co ja nie mam krwawienia. Wiecie mozr Kiedy takie krwawienie moze sie pojawic i jak dlugo bedzie trwało? Tak jak mówię od pon beta spadla o 7 jednostek

Gość gość
Dodam tylko ze nadal mam bolesnoesc piersi, bóle krzyza i brzucha. Mdli mnie po jedzeniu.

Gość gość
I jeszcze szyjka macicy jest bardzo wysoko wogolr nie dosiegalna praktycznie a sluzu mam ogromnie duzo białego.

Gość gość
Up

Gość gość
Krwawienie wystąpi pewnie w ciągu tygodnia. Objawy ciąży mogą się jeszcze utrzymywać, test nawet po krwawieniu może być jeszcze kilka dni pozytywny. Aczkolwiek jak sama wiesz na objawy ciąży jako takie i tak jest za wcześnie i pewnie to raczej objawy okresu dają o sobie znać.

Gość gość
A nowy cykl liczysz normalnie od pierwszego dnia krwawienia. U mnie krwawienie przy biochemicznej było dłuższe niż okres i bardziej obfite- trwało 7 dni.

Gość gość
U mnie okres trwa zazwyczaj 7 dni. A czy to prawda ze po takiej ciazy latwiej zajsc w ciaze od razu

Gość gość
Up

Gość gość
Tu jeszcze raz autorka. Czy jest nadzieja ze beta jeszcze sie podniesie na tak wczesnym etapie albo ze poprostu labolatorium popelnilo jakis błąd? Czy ktos spotkal sie z takim przypadkiem ?

Gość gość
Up