Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antybiotyk a tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam pytanie... a konkretnie: W czwartek(20.07) odbyłam stosunek bez zabezpieczenia, tabletki antykoncepcyjne przyjmuje jakies 4 lata, dzis (26.07) dostałam antybiotyk (wyrwany ząb, zszyte dziąsło) o nazwie Clindamycin 600 . Pytanie; czy spokojnie moge zacząć przyjmować antybiotyk czy jest jakies ryzyko ciąży ? Prosze o szybka odpowiedz :) Z góry dziekuje :*

Gość gość
Antybiotyk obniża skuteczność pigułek antykoncepcyjnych, powinnaś stosować dodatkowe zabezpieczenie w okresie jego zażywania.

Gość gość
Ok, ale czy ten wcześniejszy stosunek jest "bezpieczny"? Ze podczas przyjmowania antybiotyku trzeba sie dodatkowo zabezpieczać to wiem ;))) chodzi mi o stosunek w czwartek a antybiotyk bym brała od dzis ?

Gość gość
nie panikuj.tydzień prawie minął.śmiało bierz antybiotyk bo nie ma on wpływu na stosunek sprzed tygodnia.

Gość gość
Czy ząb był wypychany od dołu?

Gość gość
Wypychany od dołu ? Raczej nie, był usunięty "w kawalkach" ponieważ mam pokręcone korzenie... i kanal był połączony z zatoka nosowa? Nie wiem czy dobrze to opisuje ale cos w tym stylu i dlatego dostałam antybiotyk :)