Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

TED aplikacja do nauki angielskiego

Polecane posty

Gość gość

Korzystał ktoś z Was z aplikacji TED do nauki angielskiego? Pomagają się czegoś nauczyć? Ktoś z Was korzystał?

Gość gość
A na jakim poziomie angielskiego jesteś obecnie?

Gość gość
No właśnie zaczynam

Gość gość
No to jak zaczynasz, to TED do nauki angielskiego będzie dla Ciebie stanowczo zbyt trudnym rozwiązania. Już tłumaczę dlaczego. To są przemówienia profesjonalistów. Oni nie mówią prostym językiem, wręcz przeciwnie, często używają zawiłych zwrotów, trudnego języka, często towarzyszy tym przemową sarkazm i żart. Dla kogoś kto zaczyna, będzie to karkołomne, nawet czytając linijka po linijce. Na początek zrób sobie tę serię wyzwań, sprawdź na ile potrafisz angielski: https://youtu.be/KQpO8r5wawg

Gość gość
Czytałam kiedyś o tej aplikacji ma pozytywne opinie, generalnie ludzie polecają.

Gość gość
Od aplikacji językowych cudów wymagać nie możemy one pełnią tylko rolę takiego dopełnienia do nauki. Jak najbardziej można z nich korzystać nawet trzeba skoro są darmowe i pomocne, nie wolno zapominać o dodatkowej systematycznej nauce języka.

Gość gość
Pytasz o naukę zatem zakładam, że jesteś na poziomie niższym niż zaawansowany zatem, jeżeli zaczynasz naukę języka to może najpierw skorzystaj z jakichś kursów online dostępnych w interencie, oglądaj filmiki na youtubie i filmy z napisami. Po tym procesie sprawdz się dzięki aplikacji nie musi to być Ted ja Ci polecam Duolingo jest świetna.

Gość gość
Korzystałam lepsza moim zdaniem jest Duolingo, porównywałam sobie opinie w internecie i wygrała moim zdaniem .

Gość gość
A jakie znacie skuteczne sposoby do nauki języka dla początkujących? Próbuje się uczyć języka sama w domu na maturze zdawałam język rosyjski, nigdy nie lubiłam języka angielskiego ale wszędzie do pracy jest mile widziany..

Gość gość
Ja się języka nauczyłam z piosenek nie jest to metoda kazdego, ale z własnego doswiadczenia moge polecić ogladanie filmów po angielsku z napisami i czytanie książek po angielsku. Kiedy jakiegos słowka nie znamy wystarczy z nim ułożyć zdanie :) A co do aplikacji to nie mam zdania nigdy nie korzystałam.

Gość gość
Skuteczna nauka języka zacznie się wtedy kiedy naprawdę będziemy chcieli się nauczyć języka i mało istotne będzie z czego się uczymy, bo tak naprawdę jest mnóstwo możliwości jezyka możemy się uczyć w domu korzystajac z apliakcji, ogladajac filmy jest tez duzo kursów językowych.

Gość gość
Jakieś sprawdzone kursy językowe bądź strony ktoś mi poleci? Wiem, że jest tego duzo w internecie z aplikacji nie lubie się uczyć.

Gość gość
Jeżeli pytasz o kursy językowe to ja słyszałem o Enlinado wiele pozytywnych opinii, dużo wyniosłem oglądając nagrania promocyjne z tego kursu na YT przydatne rady polecam obejrzeć sobie i wyciągnąć wnioski.

Gość gość
Aplikacje do nauki dostępne na telefon fajna sprawa, byłam świadkiem w sklepie jak pewnien Francuz nie mógł się dogadać z pracownikiem. Francuz wpadł na fajny sposób wpisał zdanie w aplikacji i jakoś się dogadali. Moim zdaniem aplikacje są dobre do nauki, ale nie dla kogoś kto jest początkującym.

Gość gość
Mój znajomy korzystał chwalił sobie jedyny minus to pojawiające się od czasu do czasu reklamy.

Gość gość
A coś więcej o Duolingo? Chce sprawdzone informacje mam już tak zasmiecony telefon, że wolę się upewnić za czym coś pobiorę.

Gość gość
Każda aplikacja do nauki jest inna, każda wnosi coś innego. Moje pytanie do was czy jest ktoś kto uczy się języka tylko za pomocą aplikacji? Jestem bardzo zapracowaną osobą i nie mam czasu na jakieś kursy, jedyne co to mam chwilę pobawić się telefonem zastanawiam się czy mogę się uczyć tylko z aplikacji :)

Gość gość
Ja się uczę z filmików z YT, natomiast jezeli chcesz się uczyć tylko z aplikacji to poprzedź to nauką słownictwa i czasów spokojnie możesz się uczyć w domu z podręcznikiem lub z wersjami moblinymi jak kto woli :)

Gość gość
Słyszałem o tej aplikacji porównywałem ją sobie z Duolingo generlanie opinie mają podobne, ja korzystałem tylko z tej drugiej ktora jest odpwiednia dla kazdego początkującego no i wiadomo wyżej to już w zależności kto co chce osiągnąć ;)

TED super, ale faktycznie dla zaawansowanych; na początek duolingo, memrise, etutor i quizlet :)

Gość uleczka131a
Ja uważam ze do nauki angielskiego najlepsze są dobrze opracowane podręczniki. Ja swojemu dziecku mam zamiar kupić coś z tej oferty http://www.taniaksiazka.pl/t/new-matura-solutions/ Są tu nie tylko podręczniki, ale i testy, ćwiczenia, prezentacje. mam nadzieję że dzięki takim podręcznikom matura z języka angielskiego będzie formalnością.

Gość astrina25
O wiele taniej wyjdzie nauka poprzez ta platformę https://www.ellalanguage.com/ . Bardzo dobre efekty i o wiele taniej. Wiadomo że potrzeba samodyscypliny, ale myślę że jak ktoś chce się nauczyć języka, to nie będzie to problem.

Gość gość
nie korzystałam, ale to brzmi całkiem ciekawie. Ja, żeby ciągle mieć jakiś kontakt z językiem słucham webinariów na https://jaksiemaszpolsko.com/ uwielbiam tego Hymana.