Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy facet, ktory tak mowi jest egoista?

Polecane posty

Gość gość

Że on chce mieć żonę żeby " jemu było latwiej"? Powiedzial to w kontekscie tego, ze jego zdaniem jestem leniwa i że powinnam sie zmienic bo on wlasnie bierze sobie zone zeby mu bylo latwiej. A i jeszcze kiedys innym razem powiedzial cos w stylu, ze on jest tak zmeczony po pracy, ze jakbysmy mieli dziecko to ja bym do niego wstawala w nocy, nie on... Powinno mi to dac do myslenia, ze zrobilby ze mnie sluzaca?

Gość gość
Tak.

Gość gość
up

Gość gość
Pytanie do Ciebie ... A ty bierzesz męża bo co? Bo oczekujesz, że gdy założycie rodzinę on będzie głównym żywicielem, taka kolej rzeczy. Facet ma więcej od kobiety zarabiać, ma być przystanią, bezpieczeństwem, stabilnością, a kobieta ma pracować nad resztą :) Rola kobiety, rola mężczyzny, wstawanie w nocy do dziecka nie trwa wiecznie to jest pewien czas, i uważam, że jeśli jedna strona nie musi iść na drugi dzień do pracy to jest to jej rola. Jasny podział obowiązków ale wkład w majątek ten sam, jeśli tak nie miałabym nic przeciwko, bo albo facet nie zakłada rodziny i dorabia się sam, albo ją zakłada i wspólnymi siłami dorabiają się oboje, nie ważne, że jedno tylko przez pewien czas pracuje, taka to gimnastyka niestety i nie ma innego wyjścia :)