Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kks

Imie dla dziecka?

Polecane posty

Gość Kks

Zawsze bylam zwolennikiem prostych , popularnych i niewydziwnionych imion. Dla dzidziusia ktory okupuje moj brzuch, tez planowalam jakiegos Piotrka czy Wojtka... Natknelam sie wczoraj na imie "Ksawery" i jakos nie daje mi spokoju. Myslicie ze to imie jest mocno wyszukane?

Gość gość
Nie, nie jest wyszukane.

Gość Kks
Niby nie, patrzac na inwencje tworcza co poniektorych rodzicow, ale jednak to imie dosc rzadkie , a nie chcialabym dzuecku zrobic krzywdy!

Gość gość
U mnie na Śląsku dość popularne...

Gość gość
Moj synek jest Ksawery:)Teraz bedzie chlopiec i rozwazam Wojtek albo Tymek:)

Gość Kks
Wiesz ze Wojtek to jedno z niewielu polskich imion ktorenie maja przekladnika na jezyki obce, oprocz czeskiego! Zagranicznyn odpowiednikiem Wojciecha jest Adalbert.

Gość gość
Starasznie poważne imie dla niemowlaka, nie podoba mi się. Jak w ten deseń może być też Maurycy, Bonifacy, Serwacy, Pankracy.

Gość gość
nie pitol Ksawery to nie Serwacy, imię wcale często nadawane jak na te mniej popularne

Gość gość
Ok

Gość gość
Nie jest wyszukane, mi się akurat nie podoba ale nie twierdzę że jest brzydkie. Poprostu źle mi się kojarzy.

Gość gość
w roku 2016 miejsce 43. najpopulariejszych imion męskich wśród noworodków (zaraz za Patrykiem a przed Kamilem i Bartłomiejem dla porównania), nadano je 1420 razy 2015 r. - miejsce 45 - 1397 nadań 2014 r. miejsce 43 - 1434 nadań imię nie jest jakieś mocno popularne ale jest też osłuchane i ostatnio dość często nadawane, dziwadłem więc nie będzie