Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tanie ciuchy ciążowe, skąd?

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w małym mieście i ciuchlandy tutaj to żenada. Skąd wziąć niedrogie ciuchy na okres ciąży? Macie jakieś sprawdzone sklepy internetowe?

Gość gość
No ja mam to samo. Jesli chodzi z neta to h&m, c&a sama nie wiem co jeszcze. Ciezko jest z fajnymi ubraniami ciazowymi, bo wiekszosc rodem z PRL albo dla kobiety 32+ . Czegos modnego dla mlodych mam no trudno dostac.

Gość gość
20:08 a w zeby chcesz:D 32 to wcale nie tak duzo!

Gość gość
No ta co z 32l wyskoczyła to chyba ze wsi. Wiele 32l wygląda lepiej niż 20l (kasa i styl życia na poziomie swoje robi).

Gość gość
Przecież teraz jest masa ciuchów oversize. Np sukienki tuniki ... nie trzeba typowo ciążowych kupować które są drogie brzydkie i długo nie posłużą

Gość gość
Ale czesto sa za wielkie, bo sukienki zbyt krotkiej nie wezme a na brzuchu powinna byc dluzsza.

Gość gość
Bo jestes stara to dasz komus w zeby. Wez sie ogarnij. Nie udzielaj sie, bo ty zapewne juz masz to za soba wiec...

Gość gość
W typowych oversizach wyglądam jak w worku, jakbym nie miała cycków. A figurę w ciąży mam może nie idealną, a całkiem fajną i chciałabym ją podkreślać, a nie zakładać wór. Muszę mieć bluzki i sukienki odcinane pod biustem... ciężko takie znaleźć :(

Gość gość
Sie malolata puscila i dorosla udaje:D

Gość gość
Sprzedałam cały karton takich ciuchów przez OLX, kobieta bardzo się cieszyła bo ciężko jej było znaleźć normalne ubrania ciążowe, takie na każdą okazję, nie będące workami z wzorami rodem z PRL. Sama długo zbierałam taki zapas czy przeszywałam ubrania tak żeby mieć np. dopasowaną elegancką sukienkę ciążową na pogrzeb czy imprezę rodzinną. Dział ciążowy H&M niby jest ale ubrania raczej nieciekawe. Niektórym producentom ubrań wydaje się że kobiety spędzają ciążę na kanapie w dresie albo na tarasie w dzianinowej sukience w ananasy, a przecież masa kobiet z brzuszkiem musi normalne pracować, udzielać się towarzysko, uprawiać sport itp.

Gość gość
Nie umiem szyć niestety.

Gość gość
Stara! A co cie tak zabolalo ? Kazdy ma prawo miec swoje zdanie co nie ? Dla jednych 40 to mlodo dla innych 35 to staro. I co zrobisz.

Gość gość
Dla 14 latki 28 letnia nauczycielka jest już "stara". Ale co taka małolata robi na forum dla matek, gdzie średnia wieku to pewnie 35 lat, to nie wiem...

Gość gość
Ja myślałam że autorce chodzi o rozmiar 32+ hi hi dobrze że mam 31lat

Gość gość
Jesteście beznadziejne, to temat o ciuchach, a nie o wieku, jak nie macie nic do powiedzenia w temacie to załóżcie sobie osobny i tam się wypowiadajcie.

Gość gość
A skad wiesz, ze ma 14 ? Moze ma 50, a swiruje, bo chce sie poczuc mlodo.

Gość gość
A bo sie zbulwersowala, ze ktos napisal, ze 32+ to powazne szmatki.

Gość gość
Im starsza tym bardziej agresywna. Przeciez ona tam nikomu nie ubliza. Napisane jest tylko, ze 32+. Skad ten foch ?

Gość gość
No dobra, a jakaś odpowiedź na temat?

Gość gość
Nie ma ładnych i tanich ciuchów ciążowych. Ja kupiłam dosłownie sześć sztuk odzieży: spodnie krótkie, długie, spódnice, bluzki, sukienkę. Wydałam prawie tysiąc złotych na to.

Gość gość
W H&M są moim zdaniem całkiem fajne ciuchy. Ale najfajniejsze są w HappyMum. Tyle że nie tanie. No ale ja jestem stara bo mam już 35 lat :p za to mogę sobie pozwolić na ciążowe ciuchy dobrej jakości ;)

Gość gość
Ja też kupuje w happymum. Jestem co prawda jeszcze młoda, bo dziesięć lat młodsza, ale też sobie spokojnie mogę na to pozwolić. Polecam, można mieć mniej rzeczy ale lepszej jakości

Gość gość
Z mojej strony to była lekka ironia ;) Tak samo jak młodsza osoba może mieć głowę na karku (a dzięki temu np zarabiać tak, żeby ją było stać na fajne rzeczy), tak i kobiety 32+ nie muszą być matronami w podomkach ;) Ale to trzeba mieć troszkę szersze horyzonty niż kafeteria, żeby to wiedzieć ;)

Gość gość
Tu autorka. Mnie też stać żeby wywalić 250 zł na kiecke ale... nie lubię tego robić. Dlatego szukam tańszej alternatywy, niż happymum.

Gość gość
No to będzie trudno znaleźć jeśli chcesz mieć coś fajnego. Kto sobie dwie, trzy dobre rzeczy i nos je, a nie cała szafę byle jakich. PS "Szersze horyzonty niż kafeteria żeby to zrozumieć" - padłam.

Gość gość
Najwazniejsze sa ze 2 pary spodni, jeansy, leginsy z podwyzszonym stanem na brzuszek + potem tuniki, takie do krocza, wtedy nie obciazaja sylwetki i jedna-dwie sukienki, oversizowa koszula, jedna jeansowa, moze duza meska, druga w paski na ciazowe body?

Gość gość
Zajrzyjcie na yt co nosi redaktorka 10 minut spokoju.