Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem jak obliczyc

Polecane posty

Gość gość

Witam, chcialabym sie Was kobietki poradzic na temat wyznaczania dni plodnych. Otoz @ miewam co 34-36 dni. Mam pytanie, w ktorym dniu moge spodziewac sie dni plodnych? Dodam ze stram sie z narzeczonym o dziecko. Dla jasnosci podam ostatnie moje stosunki: 1.07, 7.07 , 14.07 , 15.07 , 17.07 , 20.07 , 23.07 , 25.07.

Gość gość
Czy może mi któraś z Pan pomóc w określeniu? :(

Gość gość
Użyj kalkulatora dni płodnych. Pełno ich w necie.

Gość gość
Używałam tego i wtedy kiedy miał być dzień płodny był seks. Bez żadnych rezultatów :/

Gość Cleo1976
Dni płodnych się nie oblicza, tylko obserwuje.Sama widzisz, żw kalkulatory mijają się z rzeczywistością.Jeżeli jednak w ciągu ostatnich 12 miesięcy miałaś wszystkie cykle o długości 34-36 dni, to Twoje dni płodne przypadają mniej więcej między 13 a 26 dniem cyklu.Ale to bardzo orientacyjne.Jeśli chcesz wiedzieć bardzo dokładnie, kiedy najłatwiej Ci będzie zajść w ciążę, kup sobie testy owulacyjne-z moczu (przypominają testy ciążowe) lub ze śliny (urządzenie wielorazowego użytku, pokazuje nie tylko sam dzień owulacji-jak testy paskowe-lecz także pozostałe dni płodne.Najbardziej płodna jest kobieta od 3 dni przed owulacją do 3 dni po.Powodzenia.