Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wrastający paznokieć

Polecane posty

Gość gość

Witam mam wrastający paznokieć na którym nie dawno pojawił się stan zapalny tzw dzikie mięso. Używać maści z antybiotykiem żeby się go pozbyć jednak po kilku dniach smarowania nie ma efektów. Chciałabym wyciąć tego paznokcia w domu ale czy mogę go wycinać gdy jest ten stan zapalny? Czy mam czekać aż on się usunie?

Gość gość
Moja mam z takim wrastającym paznokciem (stanem zapalnym, nawet kanalik z ropą pod paznokciem powstał) walczyła kilka lat, najpierw sama w domu kombinowała, potem chirurg kombinował, aż w końcu inny chirurg zerwał paznokcia i od lat ma spokój.

Gość gość
Najlepiej idź do kosmetyczki , ona albo Ci wytnie ten paznokieć albo da wskazówki co robić dalej i kiedy można wyciąć. Ja sama w domu próbowałam wyciąc taki paznokieć i udao mi się w wielkich bólach to zrobić ale uciełam tak że ta ucięta część została w tym dzikim mięsie i zupełnie zarósł . Nie da się go teraz stamtąd w żaden sposób usunąć przy każdym dotyku bardzo boli bo wbija się w ciało. Jedynie nacięcie u chirurga ale na razie się boję .

Gość prawi 114
tego paznokcia sie nie wycina.. Musisz go podwazyć .. Najlepiej podłóz zniego kawałek skręconej waty , wciśnij tą wate pod paznokieć jak najglębiej potrafisz przy pomocy wykałaczki .. Wate wystarczy zmieniac raz dziennie aż przestanie wrastać do tego mozesz dokupic masc tribiotoc i smarować

Gość gość
Tylko nie kosmetyczka !!! nie ze stanem zapalnym wrastającego paznokcia, od tego jest lekarz chirurg.

Gość prawi 114
Jak widać na tym zdjeciu https://krokdozdrowia.com/wp-content/uploads/2017/07/wrastajace-paznokcie.jpg chociaż nie jest to do konca prawidlowo... Wata jest tutaj wlozona za plytko .. Poza tym zalezy na jakiej glebokosc***aznokiec wrasta Jezeli chcesz miec 100 % pewnosci wyleczenia tego to ja bym włozył glębiej , Na początku moze być z tym problem , ale po tygodniu jak paznokiec sie wyrobi to dasz radę Chodzisz z tym dzien i noc , mozesz przykleic plaster na góre by wata sie trzymała i nie wypadła

Gość prawi 114
i tyle .... Proste ? PRoste, pod warunkiem ze sie zastosujesz do tego co zapisałem

Gość prawi 114
Paznokiec który jest wrosniety sam wyjdzie za około 2 tygodnie i wtedy jak zacznie wychodzić , to bedziesz mogla go chwycic palcami albo.. rozetrzeć wykałaczką w pył ..

Gość prawi 114
ta częsc paznokcia która jest wrosnięta i której chcesz sie pozbyć .. Ona nie wyjdzie od razu , Trzeba czekac 1-3 tygodni zanim będziesz mogła sie do niej dostać ... Ale spokojnie .. Cierpliwosc i nic więcej..

Gość gość
Najlepiej udać się do gabinetu podologicznego, w którym zajmują się takimi schorzeniami jak grzybica stóp czy wrastające paznokcie. Osobiście polecam wam www.podologgliwice.pl w Gliwicach. Sama wyleczyłam tam wrastającego paznokcia.