Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do jakiego miasta wyjechac?

Polecane posty

Gość gość

Z powodow finansowych nie jestem w stanie uczyc sie dalej w Krakowie,chce wiec zmienic miasto,ale obawiam sie,ze nie znajde tam zadnej pracy i wpadne z deszczu pod rynne,poza tym Lublin,czy Katowice ktore bralam pod uwage sa oddalone od mojego domu rodzinnego o jakies 350 km,mam wiele watpliwosci,ale moze warto zaryzykowac?powiedzcie mi prosze jak sie w tych miastach zyje ogolnie i jak to wyglada z praca dla studentow

Gość gość
ani lublin ani katowice ani poznań bo to są biedne miasta wyjedź do Opola tam sie żyje świetnie dowód poniżej

Gość gość
http://radio.opole.pl/103,205661,opole-trzecim-najzamozniejszym-miastem-wojewodzk Opole trzecim najzamożniejszym miastem wojewódzkim w Polsce w rankingu "Wspólnoty" Samorządowe pismo "Wspólnota" opublikowało ranking zamożności samorządów za rok 2016. Opole wyprzedziło takie ośrodki jak Katowice, Kraków czy Gdańsk. Dochód "na głowę" w stolicy naszego regionu wynosi ponad 5010 zł. Na pierwszym miejscu uplasowała się Warszawa, gdzie dochód per capita to ponad 6700 zł, a zaraz za nią jest Wrocław ze wskaźnikiem ponad 5200 zł.

Gość gość
w Opolu Bezrobocie wynosi 4,8 procent czyli mniej niż 5 procent czyli tam warto wyjechać Radio Opole » Wiadomości z regionu 2017-07-20, 11:00 Autor: Marzena Śmierciak (oprac. BW) Opole jednym z najbogatszych miast wojewódzkich w Polsce. Bogatsze są tylko Warszawa i Wrocław - To bardzo cieszy, że Opole w niezależnym rankingu znalazło się na tzw. "pudle" z brązowym medalem wśród najbogatszych miast wojewódzkich w Polsce - powiedział w porannej rozmowie "W cztery oczy" prezydent stolicy regionu Arkadiusz Wiśniewski. Odniósł się w ten sposób do ostatniego rankingu samorządowego pisma "Wspólnota" dotyczącego zamożności samorządów w roku 2016.

Gość gość
W Opolu bezrobocie wynosi nieco ponad 4 procent dokładnie 4,8 procent czyli mniej niż 5 procent i Opole jest 3 najbogatszym miastem wojewódzkim w Polsce po Warszawie i Wrocławiu i więc jest bogatsze od wszystkich miast wojewódzkich w Polsce z wyjątkiem Warszawy i Wrocławia czyli jest bogatsze niż Kraków pomyśl o Opolu

Gość gość
Pomyśl o Opolu :)

Gość gość
Ale i tak najlepiej wyjechać do dziury Namysłów. Tam kasa się nie liczy, można żyć zgodnie z naturą. Zbierać grzyby, poziomki, polować na wiewiórki, kąpać się w jakimś stawie czy innym przeręblu. NAPRAWDĘ WARTO!!!!!!!!!!

Gość Miasto Namysłów opolskie wojew
NAMYSŁÓW TO nie dziura ani zadoopie tylko miasto

Gość gość
Wiedziałam, że debil od Namysłowa ci się wpieprzy w ten temat :D

Gość Miasto Namysłów opolskie wojew
Wiesz dlaczego się wpieprzam w temat? Bo przecież Opole jest 3 najbogatszym miastem wojewódzkim w Polsce po Warszawie i Wrocławiu i skoro ona pyta do jakiego miasta wyjechać to ja odpisuje bo akurat tak się składa że Opole jest 3 najbogatszym miastem wojewódzkim w Polsce po Warszawie i Wrocławiu jak pisze w linkach i radio Opole powyżej...

Gość gość
nie wiedziałam, ze Opole to takie takie rozwinięte miasto. A jeśli chodzi o Katowice, to ja tutaj mieszkam od czasu rozpoczęcia studiów i nie narzekam. Bezrobocie jest niskie, a pracy dla studentów nie brakuje. Bez problemu można znaleźć tez coś na pół etatu. O śląsku, a szczególnie na temat rynku pracy w tym rejonie warto poczytać na tej stronie http://slask-praca.pl/

Gość gość
Opole to wiocha, a Namysłów to wioseczka

Gość gość
Gosciu od opola i namyslowa odwal sie od tego tematu w d***e mam takie wiochy

Gość gość
up

Gość gość
do Warszawy wystarczy tu jest najlepsza oferta kulturalna a to wazne. teatry, kina, nawet oper jest kilka o dziwo, zazwyczaj jezeli jest w miescie to jedna max, a tu prosze ile 2 na pewno świetne narodowa i kameralna i kolejne powstają. restauracje, eventy, warsztaty, kursy językowe, siłownie, wszystkiego jest najwiecej wlasnie tam w warszawie i o prace łatwo jak sie ma jaja i tupet