Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o rodziców i tesciow

Polecane posty

Gość gość

Jak dziadkowie zachowują się podczas spotkań z wnukami, czy się cieszą? Nie pytam czy pomagają, czy rozpieszczają tylko czy się cieszą? U nas dziadkowie rzadko widują wnuki a jak już to sprawiają wrażenie że to dla nich kara:o

Gość gość
jak przychodziliśmy do teściów, to dzieci traktowane były prawie jak powietrze miały grzecznie siedzieć, zjeść bez kruszenia i zająć się same sobą, bo DOROŚLI rozmawiają :O żenada... czasem łaskawie dziadek poudawał, że jest zainteresowany i rzekomo bawił się na dywanie z synem nie omieszkując oczywiście gadać dalej tylko o tym co go interesuje :O babcia - NIGDY ale już nie przychodzimy, bo szkoda czasu moi rodzice nie lepsi i o ile oni chociaż cieszą się na widok wnuków, to żeby z nimi cokolwiek porobić, to nawet nie ma co marzyć...

Gość gość
Tez nie zauwazyłam wiekszego entuzjazmu. Zarówno dziadkowie z mojej strony jak i męża nie maja czasu dla dziecka. Najlepiej dać tablet, odpalić komputer i bajki do 22, Dziecko ma się sobą zająć , a babcia odpocznie i zajmie się swoimi sprawami. Co z tym światem?!

Gość gość
Standard. Moja babcia zmarła gdy miałam 4lata a ja pamiętam i pamiętam jak bardzo się mną cieszyła (sama miała 4synów)drugą babcia tak sobie i u nas i teściowie i rodzice mają w nosie wnuki.

Gość gość
Bo dzieciary zachowuja sie tak zle ze starsi ludzie po prostu nie wytrzymują tego.

Gość gość
Moi normalnie pogadaja pobawia sie chwile a tescowie gorzej niz nawiedzeni rodzice sie zachowuja

Gość gość
Jedni dziadkowie: Dziadek ma wnuczkę w d***e, nigdy sie z nia nie bawil ani nie zajal, traktuje ja jak powietrze, nie odzywa sie itp z reszta, mnie tez tak traktuje. Babcia za to probuje za wszelka cenę wychowywać wnuczkę zamiast sie z nia bawić, ale chyba sie cieszy kiedy się nia zajmuje, w każdym razie np corka ma rok wiec nie mówi wszystkiego, ale bardzo duzo po swojemu, taka sytuacja corka siedzi wola babcie " babusiu oć ! " tzn babusiu chodź, a ona do niej ze nie będzie jej rozkazywać i kaze jej powiedziec proszę.. Rocznemu dziecku.. I nie podejdzie, a corka i tak jest dobrze wychowana, jest grzeczna i jak cos dostanie mówi " dzięki" sama z siebie, to i tak super jak na nieco ponad rok. Drudzy dziadkowie: Dziadek do rany przyloz, zawsze sie cieszy, bawi z wnuczka, jest jego oczkiem w glowie, tylko za bardzo rozpieszcza, czasem pozwala oglądać bajki ☺ babcia za to jest wiecznie zmęczona, ogólnie sie cieszy jak jestem u niej z córką ale nie spedza z nia bardzo aktywnie czasu, zawsze jest zmęczona