Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię Emanuel

Polecane posty

Gość gość

Co myślicie?

Gość gość
Nie! Ale to tobie sie ma podobac!

Gość gość
A możesz uzasadnić DLACZEGO nie?

Gość gość
cooooooo?jaaaaak?

Gość gość
Ale po co uzasadniac, ot tak mi sie nie podoba i juz! Zreszta ja jestem zwolennikiem prostych i popularnych imion i chocby mialy byc w klasie trzy Julki, to wole Julke, niz wymyslbe cos , co wyroznia dziecko na sile! Cos co mogloby byc pretekstem do drwin ze strony rowiesnikow.Mysle ze rzadkie imona moga sie negatywnie odbic na psychice dziecka, kiedy np inne dzieci w piaskownicy nie beda w stanie od razu zapamietac imienia, beda przekrecac. Uwazam ze to moze spowodowac niesmialosc i wstyd przed poznawaniem nowych ludzi.

Gość gość
Ja też wolę proste imiona, dlatego mam Gabrysię i Filipka:-) ale jeśli Tobie podoba się Emanuel to dlaczego nie? Uważam że to bardzo ładne imię tylko nie w moim stylu:-)

Gość gość
Film erotyczny -cała seria -bohaterka Emmanuel puszczalska młoda kobieta robi to z kim popadnie, w kiblu itp :D koledzy obejżą i będzie beka ...

Gość gość
17:22 znawca:D pasje sie ceni:D

Gość gość
Tu chodzi o Imię Emanuel dla chłopca, przypomniałam sobie o jego istnieniu na fali Macrona i stwierdziłam, że jest śliczne-brzmi nowocześnie, znakomita alternatywa dla Oliwierków, Alanków i innych Kewinków. Nie chodzi o wyróżnianie dziecka na siłę, po prostu jakoś lubię imiona mało popularne, taki już mam gust. Co do Macrona-on teraz jest, za 5 lat albo i wcześniej odejdzie z urzędu a piękne imię u chłopca zostanie!

Gość gość
U nas jest w skrócie wołają Manus.....nie podoba mi sie

Gość gość
Nie podoba mi się. Też wolę proste imiona a nie jakieś wymyślate byle tylko być oryginalnym i by na placu zabaw drugiego takiego nie było. Szukanie na siłę.

Gość gość
2017.07.28 A nie pomyślałeś że może niektórzy mają taki gust, że lubią "inne" imiona? Po prostu LUBIĄ, i nie chodzi tu o wyróżnianie się na siłę? Emanuel to imię biblijne, a "oryginalne na siłę" są dla mnie imiona typu, Brajan, Kevin, Vanessa, Angelina, itp.kojarzę takie imiona z rodzicielami w stylu tleniona blondynka + mięśniak, tudzież matka taka ledwo oderwana od pługa, ojciec pijak i obdarta buzia dziecka(robota rzeczonego tatusia pijaka) , z takimi rzeczami. Z drugiej strony ulewa mi się, żeby nie powiedzieć dosadniej, od różnych Julek i Zuziek tudzież Kubusiów i Kacperków, i to one kojarzą mi się z nadawaniem na siłę.

Gość gość
Miałam w klasie Emanuela. Mówiliśmy na niego Emek. Dobrze mi się kojarzy to imię. Swojego syna bym tak nie nazwała, bo wolę proste imiona, ale jeśli komuś się podoba, to czemu nie?

Gość gość
Emanuel ma bardzo dobre znaczenie "Bóg z nami" , imię Mesjasza i wielu świętych. Mnie się podoba, ale zaraz pewnie mnie zjedziecie, bo na kafe to same nowoczesne oświecone ateistki. Jeśli tobie się podoba to daj i lepiej tu nie pytaj.

Gość gość
nieładne imie, choć lubię oryginalne. Kojarzy mi się z jakimś oślizgłym ślimakiem i plącze język przy wymawianiu.

Gość gość
Emanuelek. Rzadko spotykane imię, ale ładne byleby tylko ładnie mówić. A drwienie z imion, to takie... słabe.

Gość gość
Mój syn ma w klasie kolegę o tym imieniu. Wołają na niego Ema w skrócie. Imię długie, pewnie dlatego tak im wygodniej, jak np grają w piłkę i słychać Ema podaj. Nikt się nie śmieje z imienia, ani nie dogaduje, a chłopaki już są w gimnazjum.

Gość gość
na moją córkę Emilę tez wołają Ema...

Gość gość
Emanuel, Samuel.... brzydko.

Gość gość
Emanuel ma na imię mój syn. Jest bardzofajnym chłopakiem i lubianym. nigdy nie miał problemów z imieniem . Jak był malutki to wołaliśmy na niego Maniutek, Emiś, Emanik . Teraz wołają na niego koledzy Eman. Jest bardzo wrażliwym i dzielnym chłopakiem. Podtrzymuje mnie na duchu. Mi się podoba. Pozdrawiam