Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie potrafię wybrać imienia dla córki

Polecane posty

Gość gość

Nic mi się nie podoba, albo jest już w najbliższej rodzinie :( Mąż nie pomaga.

Gość gość
Sylwia, Kasia, Basia, Joasia najprostsze kiedys najpopularniejsze....a nie teraz jakies dziwadła typu Emma sremma Anal Fabian Pawian, Amelia srelia

Gość gość
Ja mam tak z imieniem dla chlopca! Chociaz ostatnio mi wpadlo Ksawery, ale jak dla mnie zbyt wydziwnione i pewnie pomysl umrze... Ja mam Natalie,chociaz mila byc Zuzia, ale jak pierwszy raz ja zobaczylam, to wiedzialam ze to Natala i tyle! Nie wiem jak i czemu, moze podswiadomosc.Corka uwielbia swoje imie i nie zamienila by go na zadne inne. Za jakies 6 mc, znow bedzie dzidzia i dla dziewczynki chcialam Alicja, no ale cora uparla sie na Madzie i nie ma tematu!

Gość gość
Ja z imieniem dla chłopca nie miałabym problemu, ale dla córki nie potrafię wybrać ;(

Gość gość
NORMALNE i tyle

Gość gość
Zauważyłyście, że niektóre kiedyś bardzo popularne imiona typu: Ania, Kasia, Magda czasem się jeszcze zdarzają, ale np. Agnieszka? Wcale. Ciekawe dlaczego?

Gość gość
Mam ten sam problem :/ nic mi sie nie podoba.

Gość gość
Też to zauważyłam. Przypuszczam że to imie ma w brzmieniu coś zawiłego i przy okazji kojarzącego się z czymś mało dziewczęcym i wdzięcznym, z imieniem Mieszko czy coś w tym stylu. Imiona z czasów PRLu po prostu się zmęczyliśmy nimi i tyle. Były spoko choć z drugiej strony takie zwykłe ale skojarzenia zatrzymały się na koleżankach i kolegach z dzieciństwa ale generalnie nie chce powielać tego co już było. Niech te imiona pozostaną przyporządkowane do ludzi z którymi basze drogi się rozeszły. Te imiona jeszcze wrócą. Nie martwcie się. Prawdopodobnie w pokoleniu naszych wnuków. Tak samo jak dziś wracają Zosie i Franki i inne stare imiona.

Gość gość
"Za jakies 6 mc, znow bedzie dzidzia i dla dziewczynki chcialam Alicja, no ale cora uparla sie na Madzie i nie ma tematu! " Co za niedorzeczność żeby dziecko decydowało o wyborze imienia dla innego dziecka.

Gość gość
dla ciebie niedorzeczność ( zapewne panna bezdzietna ) , dla kogoś innego już nie :)

Gość gość
Zosie i Frankow odbieram jako manifest ludzi mocno wyksztalconych, by odciac sie od " choloty" W druga strone sa przeciez Jessic ( nawet nie wiem, jak zakonczyc "i" czy "y")i Brajany. Sa imiona uniwersalne i proste:Anna, Katarzyna itp ktore zawsze beda aktualne. Wiekszosc ludzi wlasnie wybiera te imiona, nie probujac wyroznic na sile pociechy. Agnieszki czy Natalie w pewnych okresach staja sie modne, za sprawa mediow. Natalia ze " Zbuntowanego Aniola" , a Agnieszka chociaz by Chylinska i jej swietlnosc w latach 90, jak i Agnieszka z Klanu.

Gość gość
To ja jestem przykladem ze wybralam.imie dla siostry jak mialam 4 lata bo pomysl rodzicow mi sie nie podobal :) zeby pomoc z wyborem.to przynajmniej musisz napisac jakie imiona sa do odstrzalu. Z imion ladnych a teraz rzadko spotykanych masz Emilie, Dominike, Eweline, Sylwie, i mozna dalej wymieniac, kwestia gustu co sie komu podoba i czy pasuje do nazwiska

Gość gość
Zoska okropne jak przypalowa ciotka ze wsi z zepsutymi zebami i nieswiezym oddechem

Gość gość
A mi się marzyła Madzia, a jest słodziutki Miłosz.

Gość gość
Minerwa, Klepsydra, Pendolina

Gość gość
My doszliśmy do porozumienia jakiś miesiąc przed porodem dopiero. Imię dla dziewczyny mieliśmy, ale z imieniem dla chłopca nie mogliśmy się dogadać. Moje topowe imiona byly wyśmiewane przez partnera z kolei jego przeze mnie i wybraliśmy imię takie sobie, kompromisowe.

Gość gość
Mam ten sam problem ale dla chlopca corka miala byc zosia albo maja :)

Autorko, u mnie jest identyczny problem. Miałam jedno imię ustalone to maz zaczął kręcić nosem a z kolei jego propozycje tez mi średnio podchodzą. Nigdy nie myślałam że wybór imienia dla dziecka będzie tak trudna sprawa. Nie chcialabym dawac czegoś oklepanego żeby potem co druga dzieczynka w szkole miała tak samo na imię ale z drugiej strony nie chciałabym czegoś udziwnionego. Ciężki wybór.

Gość gość
Ja mam Nastię :)

Gość gość
Wybierz imie po babci.

Gość gość
..."dla ciebie niedorzeczność ( zapewne panna bezdzietna ) , dla kogoś innego już nie"... Ja mam dwójkę dzieci i gdy byłam w ciązy córeczka sama wybrała imię dla siostry. Tylko, że ani mnie ani mojemu mężowi nie podobało się i druga córa dostała inne imię. Nie wyobrażam sobie, żeby dziecko wybierało imię dla rodzeństwa i ja miałabym go słuchać. Oczywiście jak staneło na naszym, to nawet córka się nie zająknęła, tylko od razu ucieszyła na nowe imię siostrzyczki.

Gość gość
Marta - najpiękniejsze.

Gość gość
My mamy Wojtka. Planujemy niebawem druga cisza i już od dawna imiona wybrane. Dla córki zawsze chciałam Agatke więc jak będzie córka to takie imię otrzyma natomiast drugi synuś będzie Adaś ;) Mężowi oba się podobają więc nie ma problemu :)

Gość gość
Moje 3 propozycje: Matylda, Hanna, Helena. Uwielbiam wszystkie wymienione, ale faworytem jest imię Matylda :) Wiem, że wielu ludziom się nie podoba, uważają je za zbyt sztywne albo wyniosłe. Moim zdaniem jest w nim coś niezwykłego. Oczarowuje.

Gość gość
17:42 Hahha a co tu ma do rzeczy czy panna bezdzietna czy nie? Ja mam meza, jestem w ciazy i za 2 miesiace rodze i tez uwazam ze to glupi pomysl zeby dziecko nadawalo rodzenstwu imiona :D od tego sa rodzice

Gość gość
Imię po babci jest już w najbliższej rodzinie.

Gość gość
Ja wybralam Alicja , od imienin dnia ktorego zrobilam test! :] i priblem z glowy, no wlasnie gdyby nie corka, ktora uparla sie na Magdalene! Czy aby napewno to zly pomysl, ze rodzenstwo wybrala imie? Nie jestem pewna, bo akurat Magda nie jest wymyslem z kosmosu. Chociaz pierwsza opcja jaka wybrala dla chlopca z gory zganilismy , upatrzyl jej sie " Ahmed". Po jakims bohaterze z bajki...

http://totalfinanse.pl/ Najlepsza porównywarka finansowa. Porównaj i wybierz najlepszy kredyt hipoteczny, gotówkowy, kartę kredytową, lokatę, konto lub chwilówkę. Sprawnie, szybko i wygodnie znajdziesz najlepsze oferty kredytów i pożyczek dla siebie. Porównaj i oszczędzaj!

Gość gość
"Ja wybralam Alicja , od imienin dnia ktorego zrobilam test! :] i priblem z glowy, no wlasnie gdyby nie corka, ktora uparla sie na Magdalene! " No to już wiemy skąd się u ciebie to wzięło. Po prostu nie masz żadnego imienia żeńskiego które ci się podoba, wszystko ci jedno, byle by coś było. Rzadkość wśród ludzi ale jak widać się zdarza.