Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niedoczynność tarczycy

Polecane posty

Gość gość

Pytanie do mam, które borykają się z tym problemem. Wczoraj zrobiłam badanie poziomu hormonów, norma jest 4300, u mnie wyszło 5700. Teraz pytanie, czy to jest dużo ponad normę, czas na leki czy jeszcze nie ma się czym martwić.

Gość gość
Troche jest ale nie duzo. Jak najszybciej leki na czczo i bedzie okej.

Gość gość
A.inne objawy ? Do endo zawsze warto się wybrać Ja najpierw miałam niedoczynność poważniej nadczynność a teraz jestem po usunięcia płata tarczycy

Gość gość
Ja mialam 16, a norma do 4 wiec tragedii u Cb nie ma.

Gość gość
Innych objawów w sumie nie mam, badanie zrobiłam przypadkiem, byłam z synem zrobić mu morfologię i była promocja na hormony tarczycy i cukier;). Nie wiem czy objawem będzie wkurw na wszystko i wszystkich......

Gość gość
He to chyba charakter

Gość gość
Jeśli charakter to tego się nie leczy ;). Dzięki za odpowiedzi :)

Gość gość
Ale z wynikami warto isc. Bo to juz jest powyzej normy. Lepiej nie czekac do 16 tak jak u mnie, bo ze szczuplej dziewczyny zrobilam sie przy kosci ale przy lekach znow schudlam.

Gość gość
Masz rację, pójdę do lekarza. Faktycznie waga jakby mi skoczyła, ale myślałam, że to ta 40 i wolniejszy metabolizm. Niby nie wiele, ale 2 kg do przodu. Dzięki za radę.

Gość gość
Przy nieprawidłowej pracy tarczycy mogą być objawy na które Wogole nie zwracamy uwagi, nerwowość potliwosc bóle mięśni , wiem.doskonale jak to wygląda a wystarczy tylko euryrox i wracasz do siebie , tarczyca to bardzo zdradziecki narząd , przysparza nam tyle kłopotów a nie mamy nawet pojęcia że to właśnie nieprawidłowa praca tarczycy

Gość gość
Juz wiem czemu mnie tak stawy bola ze w nocy spac od czego bol glowy i nerwowosc zrobilam tarczyce i moj wynik 7.4090 od 3 tyg biore euthyrox 25 bol glowy minal jestem mniej nerwowa za kilka dni mam powtorzyc badania i zobaczymy co to bedzie

Gość gość
Dziewczyny a jak się to jeszcze objawia? Miałam badania w lutym i wszystko było ok. Ale ciągle słyszę że ktoś ma problemy z tarczycą, to chyba teraz jakąś plaga normalnie. Ja mam troszkę grubszą szyję ale od zawsze. Czy choroba szybko się rozwija? Co ile badać? (31lat) czy występują przy tym zaburzenia miesiączkowania?

Gość gość
występują zbadaj się jeszcze raz i pamiętaj, że TSH powinno być max 2

Gość gość
Cześć. Piszę na forum bo mam wrażenie, że moje otoczenie mnie nie rozumie. Od 3 lat czuje się słabo. Mam za sobą 2 poronienia. Parę lat temu wyladowalam na antydepresantach. Jestem przebadana od góry do dołu. Tak mi się wydawało przynajmniej. 2 tygodnie temu udałam się do edokrynologa na prośbę psychologa, który mimo regularnych spotkań nie umiał sobie ze mną poradzić. Okazało się że moja tarczyca szwankuje. Wynik Tsh waha mi się od 2,6 do 3. Dostałam letrox. Dziś znowu nie poszłam do pracy. Duszności, zawroty głowy, kołatanie serca, uczucie braku sił, słabości.... Kiedy to się skończy? Lekarz ogólny dziś powiedział że przy takim wyniku nie powinnam czuć się źle i zaproponował ponownie antydepresanty. Ja nie wiem co robić. Jestem umowiona do Endo na kolejną wizytę ale ja już nie wiem kto ma rację i co robić. Zaczynam mieć doła i jak dalej tak będzie to faktycznie na antydepresantach wyląduje. Jestem nerwowa, często wybucham. Nie wiem czy moje małżeństwo to wytrzyma.

Gość gość
Dostałam przed chwilą maila że ktoś odpowiedział na powyższy post ale ja nie widzę odpowiedzi. Coś nie tak?

Gość gość
To jeszcze krótki czas poczekaj aż poziom hormonów się ureguluje.. robiłaś usg tarczycy?

Gość gość
Optymalnie powinno być poniżej 2 tsh...ale spokojnie uregulu je sie

Gość gość
To co z doświadczenia mogę Ci powiedzieć to ze duszności i zawroty głowy nasilają się w okresie burzowym. Tez bolały mnie stawy i leczył am się na depresję. Po 2 m ach leczenia było dużo lepiej. Żeby poprawić swoje samopoczucie przejdź na dietę bezglutenowa i poczytaj o suplementach. Osoby z niedoczynnosCIA często mają niedobory witaminy D i Wit. Z gruby B..

Gość gość
USG tarczycy w normie. Wit. robiłam. D mam na dolnej granicy więc zakupiłam suplement. Dziś byłam u ogólnej i podejście lekarzy mnie załamuje. Antydepresanty albo jest inne wyjście.... Zajść w ciążę. Ręce opadają. Nie mam siły do pracy iść a ona o ciąży mi mówi. Ale czy te objawy są od tarczycy? Już nie wiem kogo słuchać....

Gość gość
Czy problemy z kolataniem serca też są od tarczycy? Mój wynik to 2,8. Serce zdrowe...

Gość gość
Niedoczynność wynika z Hashimoto. Cudownie

Gość gość
Niedoczynność wynika z Hashimoto.Cudownie czy jak będę brała Letrox to objawy ustapia? Czy to inna bajka i hormony na tą chorobę nie pomogą? W sensie czy nie zneutralizuja objawów?

Gość gość
Nie zawsze Letrox/Euthyrox pomagają, u mnie nie działają, tak jakby mój organizm ich nie wchłania, zaczynałam od dawki 25 na początku ciąży a teraz po 2 latach mam 150. A tsh stoi w miejscu zawsze 4,6-4,7. Mam też 2 guzki, ale nie mam Hashimoto. To co mi jest/??

Gość witek557
U mnie też zdiagnozowano powiększoną tarczycę, ale dopiero po jakimś czasie gdy zdenerwowałem się na lekarza i zmieniłem na, dr.n.med. Krzysztofa Witkowskiego ze Szpitala Św. Elżbiety w warszawie przepisał specjalną kurację hormonalną i już nie tyje szybko i nie chudnę również tak szybko.