Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeziebienie w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 30 tc i dzisiaj rano obudziłam się z bólem gardła u cały dzień jestem ogólnie osłabiona . Jakie domowe sposoby można zastosować ?

Gość gość
Współczuję, ja jestem w 25tc i już trzy razy byłam przeziębiona, pomaga mi tylko seria Prenalen saszetki do rozpuszczenia w gorącej wodzie i tabletki na gardło. Dedykowane dla ciężarnych.

Gość gość
Tak tylko ze zapomniałam napisac ze mieszkam w uk , wiec w grę wchodzą tylko domowe sposoby. Temperatury nie mam dokucza mi tylko bol gardla i zastanawiałam się jakie plukanki mogę zrobić, przez całą ciążę nie chorowalam nawet jednej tabletki paracetamolu nie wzięłam ale zastanawiam się czy nie łyknać jednej tylko czy jest sens czy na gardło coś pomoże ?

Gość gość
Powinno zadziałać przeciwbólowo. Miód, cytryna, nie wiem czy u was są syropy prawoślazowe. Czosnek też pomaga.

Ja pod koniec c mialam straszny kaszel az wyladowalam w szpitalu i tak w dzien porodu mnie wypisali i tak kaszlalam. A po cc ciezko odkaszlec ale jakos przezylam

Gość gość
ja miałam w ciąży gorszą rzecz, a mianowicie dopadła mnie opryszczka. Bałam się, bo każda nawet najdrobniejsza infekcja może zaszkodzić dziecku. Ale na szczęście lekarz przepisał mi endvir, musiałam oczywiście być pod jego kontrolą. Ale opryszczka szybko zniknęła i wszystko dobrze się skończyło