Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość bratowa

50 latek na utrzymaniu rodziców

Polecane posty

Gość bratowa

Wczoraj byliśmy na przyjęciu rodzinnym i był na nim również najstarszy brat mojego męża. Dziwny facet, który ma w życiu strasznie pod górkę, albo jakiś pech go prześladuje. Jest inteligentny, wykształcony, wyskoki, przystojny i pozornie nic mu do szczęścia nie brakuje, ale zawsze coś z nim jest nie tak. Kiedyś miał dobrą pracę i był żonaty, żonie zachciało się własnego biznesu, który upadł i przyniósł duże straty łącznie z rozwodem i od tej pory jest ciągle w dół. Nie wychodzą mu żadne związki, żaden z nich nie trwał na tyle długo lub nie był na tyle poważny żeby dorobić się potomstwa nad czym on ubolewa. Od 20 lat nie może zagrzać miejsca w żadnej pracy, po maksymalnie 3 miesiącach go wyrzucają lub sam odchodzi bo mu nie płacą. Koniec końców zawsze jak bumerang wraca do rodziców. Próbowaliśmy nie raz mu pomóc w zatrudnieniu gdzieś przez znajomych, ale też nie wychodziło. Opinie były takie że jest zbyt powolny lub nie umie dopasować się do zespołu, ma inne zdanie i takie tam d**erele. Ciężko zrozumieć taką sytuację. Obecnie mieszka w wynajętym pokoju żeby nie kłócić się z rodzicami, ale na jedzenie już go nie stać i przychodzi na obiady do matki. Nie jestem specjalnie przesądna, ale jak słucham tych rodzinnych opowieści to mam wrażenie że coś tego człowieka prześladuje. Co o tym myślicie, czy to może być jakaś klątwa? Bardzo go lubię i chciałabym jakoś pomóc, ale już nie mamy pomysłów.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować