Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znalazlam lepsza prace i pracodawca chce, zebym oddala pieniadze za szkolenie

Polecane posty

Gość gość

Szkolenie kosztowalo niecale 2 tys zl, skonczylam je 2 miesiace temu. Lacznie u tego pracodawcy pracowalam 2 tata. Pracodawca chce, zebym zwrocila pieniadze za szkolenie. Co robic?

Gość gość
jeśli nie podpisałaś umowy lojalnościowej to nic nie musisz zwracać

Gość gość
Nie podpisalam, ale nie chce zeby mi zle napisal na swiadectwie pracy.

Gość gość
Nie może ci nic źle napisać na świadectwie pracy bo po pierwsze nie ma tam miejsca na opinię o pracowniku, a po drugie gdyby próbował wyłudzić (tak, wyłudzić) pieniądze za szkolenie to mogłabyś go pozwać. Jeśli nie podpisałaś umowy lojalnościowej to może ci nagwizdać.

Gość gość
Rozumiem, a Ty mialas lojalke w przypadku wyslania na szkolenie przez szefa?

Gość gość
w św pracy jest tylko info stanowisku, daty kiedy pracowałaś, chorobowe nigdzie nie wpisuje sie info o szkoleniach ani tego jakim pracownikiem byłas :D nie daj się

Gość gość
Zgadza sie, jesli nie podpisywalas zadnej lojalki czy deklaracji to nic nie musisz zwracac

Gość gość
Ja kiedyś miałam lojalkę za szkolenie zagraniczne, ale i tak jej nie spłacałam bo rozwiązałam umowę za porozumieniem stron. A co do twojej sytuacji to nie daj sie naciagnąć. Nic nie musisz nikomu płacić i nikt ci za to nic nie zrobi. To twój pracodawca łamie prawo, a nie ty.

Gość gość
ja pracuje w korpo tutaj wszystko jest regulowane toną przepisów, nie zaryzykują sądu pracy mam lojalke ale jest ok :) jak bede chciała odejsc to ja spłace i juz, ale to podyplomowe studia a nie jakis kurs

Gość gość
Jeżeli nie podpisywałaś takiej umowy, to może sobie wsadzić gdzieś takie wymagania. Jak ktoś słusznie zauważył, nie ma możliwośc***isania o tym w świadectwie pracy, ani szkalowania cię w takim dokumencie w inny sposób. Zresztą, pomysł sam w sobie jest niepoważny.