Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studia po których jest praca? Jakie?

Polecane posty

Gość gość

Jw

Gość gość
Architektura, medycyna, geodezja.

Gość gość
lingwistyka weterynaria budownictwo inżynieria środowiska elektronika elektrotechnika informatyka uczelnie wojskowe szkoła policji w Szczytnie i wiele innych, szkoda palcow...

Gość gość
ja bym radzil isc w kierunku kursow zawodowych, po nich masz i praktyke i specjalizacje, w Nova CE ferują szeroki wybór kursów!

Gość gość
Nie ma takich. Praca teraz jest, za 5 lat może nie być. Poza tym trzeba myśleć pragmatycznie, sam sobie musisz dać pracę, otworzyć coś swojego. Inaczej będzie kiepsko, szczególnie poza dużymi miastami. Szkoły języków obcych z biurem tłumaczeń na wsi raczej nie otworzysz. Weterynarz z kolei bardzo się przyda. Szczególnie nowoczesne gabinety, które nie leczą metodą na zgaduj zgadula, tylko z wykorzystaniem diagnostyki laboratoryjnej. Zależy od tego, gdzie mieszkasz i czy zamierzasz wracać po studiach tam, skąd na te studia się wybierasz, czy trzymać się kurczowo dużego miasta? W dużych miastach wszystko jest na wyciągnięcie ręki, a ludziom ze wsi nie zawsze chce się jeździć nawet do dentysty jak mają daleko

Gość gość
Zrób sobie tak jak ja kurs zawodowy - ja akurat w NOVA CE - i najpierw troche teorii a potem sama praktyka wiec idealnie. Ja robilam technika uslug fryzjerskich i od pol roku z powodzeniem pracuje w zawodzie ;)

Gość gość
W administracji zawsze jest praca....... bo nie ma jej w innych zawodach. A znajomi i znajomi znajomych oraz rodzina muszą mieć pracę. Może marnie płatną ale przynajmniej stałą i niezbyt odpowiedzialna na kolejnych stanowiskach do których utworzenia wykreowano jakieś tam potrzeby.

Gość gość
Choćby te wszystkie stołki w urzędzie w celu promocji miasta. To takie modne, nawet w mieścinach, w których nic nie ma i jedyna rozrywka to chlanie w kilku barach i ogródkach piwnych przy rynku ☺

Gość gość
Po medycynie klepanie biedy przez min 15 lat

Gość gość
zrob informatyke na polibudzie i jest pewniak

Gość wawrzeh
informatyka ale tu trzeba mieć mega smykałkę i już przynajmniej w lo duuużo ogarniać. ja po studiach ponad rok szukałem roboty w zawodzie i nic. niedawno robiłem kurs na diagnostę samochodowego w krakowskim oes i co prawda nie jest to związane z moimi studiami ale wiedziałem, że to będzie moje wyjście awaryjne i jak na razie się sprawdza